About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Wednesday, March 01, 2006

Natuur en Cultuur

We worden deze ochtend wakker, en heel de wereld (nou ja, tenminste dat deel van de wereld dat wij kunnen zien) is wit… Zo ontdek ik nu dat de krantenbezorger blijkbaar zijn auto op de weg laat staan, om dan te voet de krant tot aan onze brievenbus te brengen.
Dusza heeft al uitgebreid liggen rollebollen in de sneeuw. Ze duwt haar snuit dan in de sneeuw, zakt door haar voorste poten, en met haar achterste fier in de lucht, duwt ze zich een weg door de sneeuw, die ondertussen overvloedig over haar snuit gaat hangen. Dan nog eventjes op haar rug in de sneeuw rollen, en ze staat klaar om binnen te komen. Nou, dat had je gedacht, Dusza! Eerst maar even in de bench om wat op te drogen hoor!

Het is wel leuk om zo op te staan, maar toch brengt dit weer en vooral de voorspelling voor de komende dagen onze plannen in het gedrang. Het was eigenlijk de bedoeling dat we een dag of 2 naar Zeeland zouden gaan (dank u, Petra-van-de-beardies voor je tips!). Maar ik denk dat we dit gaan uitstellen tot in de paasvakantie. Want tenslotte is het een eind rijden én was het de bedoeling dat we, tezamen met de hond, zo’n 2 dagen zouden wandelen… En het is natuurlijk niet de bedoeling onze zoon ziek te gaan maken, want de examen van het 2de trimester komt er aan…

Gisteren was het de regen die roet kwam smijten in de plannen van onze zoon en twee vrienden: ze hadden gepland om in de bossen van Kasterlee (Kabouterkesberg en de omgeving van de Hoge Mouw) http://tinyurl.com/fjjfc op zoek te gaan naar vogels en ander natuurschoon. Niet dat ze zich nu verveeld hebben, want ze zijn bijeengekomen bij één van die gasten, en hebben daar zitten spelen met Paint en Photo Editor op de PC, en ze hebben Jurassic Parc III (http://www.biosagenda.nl/index.php?action=film&filmID=1329) bekeken (het zijn grote fans van dinosauriërs).

Maar met dit weer zullen we onze Zeelandplannen dus ook maar beter aanpassen, en waarschijnlijk gaan we dus maar op uitstap wat dichter bij huis, én overdekt. Straks zullen we eens rond de tafel gaan zitten om te brainstormen, maar waarschijnlijk wordt het het Museum voor Midden Afrik, in Tervuren. http://www.africamuseum.be
Het gebouw zelf is al een pareltje voor het oog (ik wou hier een foto plaatsen, maar blijkbaar lukt dat deze ochtend niet, latere poging volgt).
Naast de zeer uitgebreide permanente tentoonstelling, zijn er momenteel twee tijdelijke tentoonstellingen:
één over vlinders en motten (met zo’n 500.000 exemplaren) (http://butterflies.africamuseum.be/nl/watiser.php)
en één genaamd ‘Congo, Natuur & Cultuur’ (http://www.congo2005.be/).
Dus ik denk dat dit uiterst geschikt gaat zijn voor onze zoon, en hij heeft al aan een van zijn natuur-en-beestjes-minnende vrienden gevraagd om mee te gaan.

2 comments:

Petra said...

Lijkt me een goed plan de uitstel van het weekendje.
Zeeland is tegen de paasdagen ook erg mooi ;-)

Groetjes Petra

Annelica said...

Je maakt me nieuwsgierig wat betreft je famous dog Dusza. Heb je geen leuk close-up fotootje van haar/hem dat je op je blog kan zetten?