About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Wednesday, March 29, 2006

verdomde antihistamine - heerlijke Subway - Gated Communities - en op de valreep nog een raccoon in de vuilnisbak

Ik zal jullie moeten teleurstellen: ook vandaag geen Amerika-verhalen vanuit de kookles… Gisteren ben ik namelijk niet geweest, had nog teveel last van de naweeën van m’n zware allergieaanval van afgelopen zondag. Maandag was ik van ellende naar de apotheker gereden om antihistamine te gaan kopen. Dit nadat ik meer dan 15 jaar gelden besloot om al die pillekes en pufkes in de vuilnisbak te gooien. Maar het water liep hier constant uit m’n neus, m’n sinussen waren helemaal opgezwollen én ik begon koorts te maken. In de hoop dat de medicijnen op die 15 jaar (sterk) verbetert zouden zijn, en dus minder bijwerkingen zouden geven, ging ik naar de apotheek.

Gelukkig hebben wij geen kattenbak!
Image hosting by Photobucket

Niet dat de medicijnen vroeger hun werk niet deden, want dat deden ze grotendeels wel. Maar ik werd altijd heel erg suf van die dingen. En zo besloot ik dat ik dan liever suf was van de allergie, dan dat ik suf was van medicijnen die ik moest innemen. En het was net die bijwerking waarvan ik nu hoopte vanaf te zijn. Maar het heeft niet mogen baten… Héél erg suf werd ik er van! Ik zou al staande in slaap gevallen zijn! Twee dagen sleepte ik me hier door het huis, van de stoel naar de zetel naar een andere stoel, achter de PC, zo lang ik maar mocht blijven zitten. En ondertussen had ik ook nog heel wat hoofdpijn.
Maar allé, naar twee dagen zijn volgende besluiten genomen:
1) ik ga nooit meer naar zo’n grote hondenshow
2) als ik voel dat op zo’n show de allergie opkomt in zo’n mate dat ik het niet ‘verwerkt’ krijg, dan ga ik onmiddellijk naar buiten
3) ik neem de eerstkomende jaren geen antihistamine meer
En vandaag voel ik me al terug beter. Dadelijk ga ik een heerlijk doucheke nemen, en dan ga ik m’n inkopen doen in de winkel.
Zoonlief legt deze voormiddag zijn laatste twee examen af, en deze middag pik ik hem op aan de school én brengt hij zijn vriend uit de lagere school mee. Die komt hier spelen én van m’n spaghetti eten (want volgens zijn moeder vindt hij die saus die ik maak overheerlijk).

Ik las vandaag in de krant nog lekker nieuws van het Amerika-front:

Image hosting by Photobucket

er zijn ondertussen al twee Subways geopend in België, en er zijn plannen voor nog meer filialen van deze overheerlijke broodjesmaker!!! Toevallig zijn het twee Amerikaanse ex-basketspelers die in de Belgische competitie gespeeld hebben, maar die nu op pensioen zijn, die een zaak openden, één in Brussel en morgen opent er nog één in Gent. Tegen 2011 hoopt men 48 Subways te hebben in België, maar ik hoop dat ik er veel sneller van kan genieten in Amerika. Want Brussel en Gent, da’s niet bepaald de afstand die je rijdt als je zin hebt in een broodje, hoe heerlijk lekker het ook is.

Een heerlijk lekker broodje 'Roasted Chicken'
Image hosting by Photobucket

Als ik de Nederlanders mag geloven, waar al heel wat meer Subway vestigingen zijn, zijn ze even goed dan in Amerika, én met een even vriendelijke bediening. Yes!
Wil je het ganse artikel lezen dat in de krant stond, dan kan dat o.a. hier.
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GGLQ6DF5

En als afsluiter nog een berichtje over Amerikaanse invloeden die over komen waaien: de verwachte opmars van de ‘gated communities’.
Ik kwam die dingen voor de eerste keer tegen toen we in 1999 in Michigan City/Chicago zaten. Er werd daar in een buurt waar we kwamen, vlak bij de strandweg, ook zo’n gated community gebouwd, en zo kregen we van onze vrienden aldaar een woordje uitleg bij dit verschijnsel dat z’n ingang in de VS al ruim gevonden had. Heb er toen nooit bij stilgestaan dat dit ook naar hier over zou komen waaien.
Nabij Bokrijk (Genk, Belgisch Limburg) gaat er een villadomein komen, Bokrijkpark, met 50 flats op een parkdomein van 2 hectares, die een gemiddelde verkoopprijs hebben van 1 miljoen euro per flat (slik!).

Bokrijkpark
Image hosting by Photobucket

Je hebt dan wel de beschikking over een zwembad (zal wel verwarmd zijn zeker?), sauna, fitness tuinmannen, enz. Maar wat noem je nu ‘appartement’? Die dingen hebben elk een oppervlakte tussen 180 tot 396m². Er zijn mensen wiens huis maar amper 180m² groot is. In ieder geval, indien je interesse hebt, hier kan je meer info vinden.
En als je voor de rest van je overtollige geld vanaf wilt, dan geef je maar een seintje, met veel vreugde én dankbaarheid bezorg ik je ons rekeningnummer. Je steunt dan een goed doel, maar ik ben spijtig genoeg niet gemachtigd om fiscale attesten uit te schrijven.

Oh, ik zou het haast nog vergeten: schoot mij hier nog te binnen dat ik jullie nog een 'Amerika verhaal uit de kookles' heb vergeten te vertellen! Die opa had op een keer, tijdens zijn bezoek aan zijn zoon, een hele wijze les geleerd:

Raccoon in de vuilnisbak
Image hosting by Photobucket

Haal nooit een raccoon (wasbeertje) uit een vuilnisbak, want ze kunnen heel erg hard krabben met hun vlijmscherpe klauwen! Dàt had hij proefondervindelijk vastgesteld. Ocharme de man.
Hahaha. ;-)

10 comments:

Patrick said...

Subway: een goede investering

Goede investering van die 2 basketballspelers want Subway staat op nummer 1 in de Franchise 500 lijst 2006 van Entrepeneur Magazine en die plaats had Subway vorig jaar ook al bemachtigd.

Ben benieuwd wanneer Curves, fitness gericht op vrouwen, naar Nederland en België komt. Die ik zie ook als paddestoelen uit de grond te voorschijn komen in Amerika en het startkapitaal dat nodig is om er één te beginnen is ontzettend laag.

Patrick

Anonymous said...

Ook hier een kind dat vandaag de laatste 3 toetsen heeft op school, Natuur-scheikunde, Engels en Grieks.

Ik heb pas ontdekt dat tot 2 keer toe mijn reactie hier was opgegeten. Vorige week toen je zoon van Heerlen naar Eindhoven reed en daarna nog een keer.
Afgelopen weekend waren we in Zonhoven, zaten we toen bij jou in de buurt?

Marion

kastelke said...

@Patrick: ik weet niet of zo'n fitness in België veel succes gaat hebben. Je vindt hier haast in het meest achterlijke dorp al een fitness...
Maar zo'n Subway, wees maar zeker dat dat succes zal hebben!

@Marion: ik heb jouw reacties wel telkens gelezen, maar dat komt omdat ik elke reactie op m'n blog ook via m'n mailbox ontvang (heb ik zo ingesteld).
Heb al eerder gemerkt dat er commentaren verdwijnen, heb dat ook al gemeld bij blogger, maar tot nu toe hebben ze blijkbaar nog geen oorzaak gevonden. Soms komen ze plots ook spontaan weer terug te staan. Vreemd allemaal...

M'n zoon gaat morgen naar Heerlen en Eindhoven, dus niet vorige week! Wij wonen in de regio Turnhout, dus dan is Heerlen-Eindhoven wel vrij logisch qua traject, niet? Tongelreep is in ieder geval heel populair hier in de streek.
Zonhoven, daar woonden we vroeger dichtbij, vooraleer we naar hier verhuisden. Belgisch Limburg...

annelica said...

Oh God, van die 'gated communities' is toch niet echt iets voor mij.. we zijn er een paar gaan bekijken in onze huizenzoektocht in de US, maar wij hadden direct iets van: no way! Voelt mij net iets te veel als een 'reservaat'. Gaan ze mij daar hier ook mee beginnen en in Limburg dan nog wel :-)
En Subway in België! Ik was die broodjes eerlijk gezegd vrij snel beugegeten in de US.. een net iets te hoog junkfood gehalte vond ik..

Annemiek said...

Gelukkig dat je je al wat beter voelt. Hier heb je allerhande "over the counter" allergie medicijnen, sommige wordt je wat minder suf van dan de puur anti-histamine (die anti-histamine wordt hier ook wel eens als slaappil aan ouderen gegeven, kun je nagaan).
Die gated communities vindt ik ook maar niks, zo'n elite gedoe.
Lekker, nu ook Subway bij jullie, maar hopelijk kun je er hier heel gauw van genieten.

Hilde said...

Wat vervelend dat jij zoveel last hebt van allergie (vooral met een hond in huis)... Gelukkig voel je je nu wat beter.

Hoop dat de examens van je zoon allemaal goed verlopen zijn!

Groetjes,

Kasaka said...

Ha ha, dat verhaal over de raccoon! Kostelijk! Maar hij had nog geluk, het had ook een skunk (stinkdier) kunnen zijn ;).

Petra said...

Heb zo nu en dan ook mijn pufje nodig. Maar meer van de rook of zo. Barbequen op houtskool gaat bij mij helemaal fout.
Probeer ze ook zo weining mogelijk te gebruiken eigenlijk. Je ziet hier inderdaad heel veel reclames voor medicijnen voor allergien. Vooral nu dadelijk weer de pollen komen. Hoop in ieder geval dat je je snel weer een stuk lekkerder voelt
En... op de valreep nog een leuk verhaal van de "Meneer met de zoon uit Amerika". Tjsa Racoons zijn geen lieverdjes. Heb gehoord van iemand die er een in de garage in een kast had zitten. Met dikke ovenhandschoenen hebben ze die er uit gekregen. Maar nog krassen....
Groetjes Petra

kastelke said...

Maak jullie maar niet teveel zorgen om mijn allergie, meestal valt dat echt wel mee hoor. We hebben natuurlijk wel eens extra nagedacht toen we beslisten om een hond in huis te nemen, vandaar ook dat we voor een langharige gekozen hebben: die vacht 'waait' zo in plukken bij elkaar, makkelijk op te nemen of in de stofzuiger te zuigen, de haartjes gaan ook niet vastzitten in je kleren of zo (wat je wel hebt bij een kortharige hond). En Dusza slaapt 's nachts buiten (wat voor haar vacht zeker niet slechter is). De hond mag in ieder geval niet boven komen, waar onze slaapkamers zijn. En verder is het wat extra werk voor mij: dagelijks stofzuigen en heel dikwijls dweilen.

Marion van de Sande said...

Ah, ja als je in de buurt van Turnhout woont dan is het logisch dat je de Tongelreep kent. Ik ging er vanuit dat je meer in de buurt van Heerlen zat en vond het dus vreemd dat men dan 's middag's nog naar Eindhoven rijdt en dan weer helemaal terug naar het zuiden. Zeker omdat ik denk dat zoiets als de Tongelreep wel op meer plaatsen te vinden is.
Maar als je daar in de buurt woont dan begrijp ik het wel, dan rij je de kilometers voor Heerlen en niet voor Eindhoven.
Verkeerde vooronderstellingen van mij dus.