About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Wednesday, March 22, 2006

Thaise scampi




Thaise scampi’s (gerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:
- scampi (4 per persoon)
- kokosmelk (400 gr)

Marinade:
- ¼ rode paprika
- 4 teentjes look
- 2 eetlepels verse koriander
- 4 limoenen
- ½ citroen
- 2 groene chilipepers
- 2 eetlepels azijn
- kurkuma (geelwortel) of curry (1 koffielepel)
- 1 mespuntje gemalen komijn
- 1 koffielepel suiker
- sambal
- 4 eetlepels olijfolie

Werkwijze:
- reinig de groenten en de kruiden en hak ze zeer fijn
- sap van 2 limoenen toevoegen alsook de olijfolie, azijn, komijn, sambal, kurkuma, suiker en de zestes* van een ½ citroen
- chartreer* de scampi en voeg deze bij de marinade en zet ½ uur in de koelkast
- snij de overige limoenen in partjes
- rijg de scampi en de meloenpartjes afwisselend aan een satéprikker
- doe de marinade samen met de kokosmelk in een pannetje en laat inkoken
- plaats de saté’s op de BBQ, of laat ze een 5-tal minuten garen in een oven van 200°C
- de saus eventueel wat bijbinden
- opdienen met een stukje brood


*: zestes: de schil van citrusvruchten (enkel dat bovenste laagje, zonder het wit, je kan er dat afschrapen met zo’n speciaal krabbertje)

*chartreren: pel en darmkanaal verwijderen

No comments: