About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, October 29, 2005

Fingerfood



Vanavond zijn moeder en zoon op pad geweest, en we hebben de vingers afgehakt van onze buren. Hmmm, lekker dat die zijn!
Euh, niet flauwvallen of misselijk worden! Want ik ben maar een grapje aan ’t maken. We hebben namelijk koekjes gebakken. Ze vieren hier in België dan wel geen Halloween, maar we hebben het dan zelf maar een beetje gevierd met deze baksels.
Zie hier het recept:


Fingerfood (Halloween)

1 kop boter
1 kop poedersuiker
1 ei
1 theelepel vanille (vanillesuiker)
1 theelepel amandelextract
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
2 ¾ kop bloem
En eventueel ook nog ¼ theelepel nootmuskaat)
amandelschilfers

veenbessengelei (of aarbeiengelei of eender welke rode gelei of bloed, als't maar eetbaar is)

Mix alle ingrediënten (behalve de gelei en de amandelschilfers, aangezien dit je ‘nagels’ worden).
Vorm 4 ballen en leg deze een half uurtje in de koelkast.

Rol de vingers (niet te dik!), en kerf er de vingergewrichten (‘knokels’) in.
Leg de vingers op bakpapier,
En bak in de oven.
Zelf heb ik de oven op ‘hetelucht’ gezet, 150°, en 10 minuten laten bakken.
Maar dit is sterk afhankelijk van je eigen oven. Dus kijk eens na in het boekje van je oven hoe ze koekjes bakken, en pas dat maar toe.

Als de koekjes uit de oven komen, dan moet je heel snel zijn want ze stijven snel op: met de achterkant van een lepeltje of met je mespunt duw je de topjes van de vingers naar beneden, daar waar je nadien de nagel in gaat leggen.

Neem wat rode bessengelei of aardbeiengelei (of veenbessen of écht bloed), dep de amandelschilfer er in, en leg deze op de nagel.

Klaar is kees!
Ik ben benieuwd om het gezicht van je gasten te zien als je hen een lekker koekje bij de thee serveert…

Met dank aan Annemiek uit Ithaca voor het schitterend leuke recept!
De link naar haar webblog kan je hier in de rechterkolom vinden.

8 comments:

Magda said...

Jakkes! Je wou ze toch niet uitdelen, hé Elke!

Annemiek said...

Ha, hier is het antwoord op de vraag of ze gelukt zijn! Ze zien er lekker uit...
Ik zal het morgen op mijn werk vertellen aan Thanna hoe ver haar recept zich al verspreidt heeft! Ze had vandaag ook weer vingerkoekjes meegenomen voor ons (maar goed dat we niet op chirurgie werken)

Annelica said...

Oh God - die vingers zien er wel SCARY echt uit! Sjiek! - als ze even lekker als creepy zijn, moeten ze wel smaken...

kastelke said...

@ Magda: ge krijgt een dooske voor uwe verjaardag!

@ Annemiek: ze waren nog lekkerder dan dat ze er uit zien!
Op Chirurgie zou dit anders ook wel een (smakelijke) grap zijn!

@ Annelica: het heeft iets speciaals, het eten van zo'n vingers... Probeer het ook maar eens!

@nn said...

oh ja, deze heb ik ook gegeten afgelopen maandag, een van mijn buurvrouwen had ze gemaakt, ze waren echt heerlijk en in Halloween sfeer hier in de USA kan het niet 'scary' genoeg zijn.

An said...

Ammai, dat ziet er griezelig uit, maar ik wil ze best eens proeven!!
Ga ze zeker eens bakken.

US Visas said...

Hi...It looks like a finger of a girl.....i think it will be so tastier to eat.....

Green Card Lottery said...

Wow!! Amazing!!