About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, October 15, 2005

Red Star Line ExpoTussen 1870 en 1935 vervoerden de schepen van de rederij Red Star Line zo'n drie miljoen mensen van Antwerpen naar New York. Aan boord van schepen zoals de Belgenland, de Friesland, de Vaderland en de Westernland gingen tienduizenden op zoek naar een beter leven in de nieuwe wereld. Vanaf 14 oktober is er in Antwerpen de Red Star Line Expo, een multimediale tentoonstelling over de geschiedenis van de legendarische rederij.

Het ganse artikel kan je lezen op de site van ‘Vlamingen in de Wereld’:
http://www.rvi.be/rvi_master/insite/rvi_insite_red/index.shtmlVolgende links staan ook nog vermeld:
The Belgian American Historical Society of Chicago
http://www.bahsc.org/home.html
The BAHSC is an organization formed to preserve, collect, educate and research the historical, social and cultural legacy of the Belgian immigrants to the greater metropolitan Chicago area, past and present.

The Red Star Line Memorial
http://www.redstarlinememorial.be/

Ellis Island online
http://www.ellisisland.com/
Met info over het Ellis Island Immigration Museum

No comments: