About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Thursday, October 13, 2005

LotusIk kwam volgend berichtje tegen in de krant:

“De Amerikaanse fietser Paul Wolsfeld is als een blok gevallen voor de speculaasjes van het Belgische koekjesbedrijf Lotus. Dat is niet zo vreemd, ware het niet dat Wolsfeld een bedrijfsexpert is die al achttien jaar de wereld rondfietst om firma's te keuren. Na zijn bezoek aan Lembeke verscheen er geen kritisch stukje op zijn razend populaire website, wel een lofzang op de speculaasjes. ,,Hij is niet de enige Amerikaan die valt voor Lotus'', zegt woordvoerder Filip Standaert. ,,Sinds we vijftien jaar geleden de koekjes begonnen te leveren op de vluchten van vliegtuigmaatschappij Delta Airlines, ging het steil bergop met onze verkoop.'' Intussen verkoopt Lotus jaarlijks voor zes miljoen euro koekjes in Amerika.”

Daarop ging ik op zoek naar zijn website:
http://www.corporatetrivia.com/
Bij ‘Good, Bad & the Ugly’ kan je vinden dat hij Lotus een ‘A’ toekent, maar zonder verdere commentaar.
Misschien dat jullie verder nog iets vinden over die speculaasjes waar hij als een blok voor gevallen is, maar ik zag het zo direct niet staan.
Dus een beetje teleurgesteld besluit ik dan maar dat het eerder een flauwe reclame(stunt) is van Lotus, dan dat Amerikaan Paul Wolsfeld helemaal extatisch werd van onze koekjes.

5 comments:

@nn said...

En ik ben hier zeker nog geen enkel Lotus koekske tegengekomen en zeker al niets dat er ook maar enigszins op trekt en we krijgen er zoveel goesting in.
Bijna een jaar zonder Lotus speculaasjes op zo nen lekkere malse witten boterham en binnenkort Sinterklaas en wij hier zonder. sniksnik

kastelke said...

Die man maakt blijkbaar een fietstocht door Europa, langs allerlei bedrijven. Als hij werkelijk zo gebeten is door onze speculaas, dan moet hij maar een handeltje opzetten tussen België en Amerika.

Ann, bezorg me ne keer je adres, dan zal ik je wat speculaas opsturen!

Annemiek said...

De lotus koekjes ken ik niet, wel andere speculaas, soms hier ook te vinden in de winkel.

kastelke said...

Annemiek, ben je ook kandidaat voor een pakje Lotus? ;-)

@nn said...

naar het schijnt gaan we speculaas krijgen op het Sinterklaasfeest in Los Angeles, joepie!!! een goede reden om er dus wel naartoe te gaan!