About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Thursday, October 06, 2005

Ervaringsverhalen Green Card Lottery

Sinds gisteren kan je je inschrijven voor de Green Card Lottery, DV-2007
(zie post van eerder deze week)

Als je eens graag wilt weten hoe heel die procedure in elkaar zit, met alle spannende en hilarische momenten, dan kan je dat.

Vanuit het zonnige Florida houdt de Nederlander Hein een weblog bij:
http://dutchinflorida.web-log.nl/
In het bericht van 25 september heeft Hein het verhaal van hun Diversity Lottery nog eens zeer gedetailleerd uit de doeken gedaan. Zo kan je eens zien wat er allemaal bij komt kijken.
En neem misschien ook even een kijkje bij zijn bericht van 28 september, handig om te weten als je ooit eens een vertaalbureau nodig hebt.

Ook Martin heeft het proces in detail beschreven. Zij wonnen de DV-2004. Hun verhaal kan je lezen op http://www.verenigdestatenvanamerika.com/alginfo/dv2004.html
En net als Hein, houdt ook Martin een blog bij over hun dagdagelijkse leven in de States. Ze wonen momenteel in Highland Park, nabij Chicago, maar hij heeft al weer verhuisplannen! http://matosh.web-log.nl/

2 comments:

Martin said...

Succes met de DV2007!!!

:)

Zo zijn wij ook het land binnengekomen. Het werkt dus echt.

Groetjes,
Martin
Highland Park, IL

Annemiek said...

Enne... al ingeschreven?