About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Tuesday, October 18, 2005

Amerikanen willen geen paardenvleesOp de site van Radio Vlaanderen Internationaal kan je momenteel een Amerika-artikel vinden.
Amerika blijkt nog maar 3 slachthuizen voor paarden te hebben, allen in Belgische handen. Maar ze worden met sluiting bedreigd omdat Amerikanen paarden als huisdieren zien, en huisdieren, die eet je nu eenmaal niet op!
Er is dus een sterke lobby actief om het eten en zelfs het uitvoeren van paardenvlees te stoppen…

http://tinyurl.com/bcwjc

5 comments:

Kasaka said...

Inderdaad, hier geen paardenrookvlees en men griezelt als ik zeg, dat dat in Nederland wordt gegeten. Het wordt echt als barbaars gezien.

@nn said...

ja, paardenvlees heb ik ook nog niet gezien

Annemiek said...

Ik zou het ook niet eten! Ik heb zelf paard gereden en moet er niet aan denken zo'n dier op te eten!

kastelke said...

Als je nadenkt bij wat op je bord ligt aan vlees, vis of gevogelte, dan eet je niks meer, denk ik. Dus ik probeer wat dat betreft mijn verstand een beetje op 'nul' te zetten...
Ik ben niet zo'n vleesfreak, maar paardenrookvlees lust ik wel. Alleen mag ik dan niet denken aan zo'n mooi beest dat in de wei staat.

Annemiek said...

Eigenlijk is het wat hypocriet, waarom wel een varken of koe en niet een paard. Als ik daaraan denk ben ik liever vegetarier, maar ik heb graag een stukje vlees.