About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, October 01, 2005

DV-2007!Ik had het een aantal dagen geleden al aangekondigd: de inschrijvingen voor de Diversity Lottery zijn terug open vanaf 5 oktober.
Jaarlijks organiseert de Amerikaanse overheid een soort van ‘lotto’, en het grote lot is dus een zogenaamde ‘Green Card’, dewelke je toestemming geeft om in Amerika te gaan wonen en werken.
Als je deze loterij wint, dan is het dus de bedoeling dat je in 2007 definitief naar de Verenigde Staten gaat verhuizen. Voor mensen die geen hogere opleiding gevolgd hebben, of voor hen die niet bij een Amerikaans bedrijf werken zodat ze op die manier de oversteek kunnen maken, is dit dus dé kans bij uitstek!

HEEL BELANGRIJK: doe het zelf!!!

Wat ik daarmee bedoel? Overal kan je agentschappen vinden die jouw deelname aan de DV-2007 verzorgen. Tegen betaling natuurlijk. Maar écht controle heb je nooit. En uiteindelijk is het zo simpel om het zelf te doen, dus waarom zou je er dan voor betalen?!
Sommige ‘vermonnen’ zich haast als een officiële instantie, om diegene die niet goed genoeg ingelicht is toch maar te lokken, voor iets wat dus eigenlijk gewoonweg gratis is!
Neem maar eens een kijkje op USAFIS: http://www.usafis.org/
Ziet er allemaal heel erg officieel uit, niet? Maar toch zijn zij niet altijd zo correct. Momenteel zou er in de States zelfs een onderzoek zijn naar hun praktijken n.a.v. heel wat klagende partijen. Je kan ook meer info vinden op http://tinyurl.com/c9bnn
Een verhaal: iemand schrijft zich dus via zo’n bureau in, en betaalt het bureau dat bedrag dat ze afficheren. Alles blijkt zeer voorspoedig te gaan, de mensen worden zelfs uitgeloot voor een Green Card! En dan komt de aap uit de mouw: aangezien dat bureau instond voor hun deelname, krijgt dat bureau ook hun officiële papieren toe uit de VS. En het bureau sommeert die mensen doodleuk om nog een aantal duizenden euro’s bij te betalen (zogezegd omdat ze van hun advocaat gebruik moeten maken om alles uiteindelijk af te handelen), terwijl dat bij de inschrijving niet duidelijk afgesproken was! Maar wat doe je dan? Je hebt je Green Card (tenminste: dat bureau heeft jouw Green Card)…

Er is dus maar 1 plaats waar je moet zijn:
http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html

En als je hulp nodig hebt, of je hebt nog vragen, dan kan je die op diverse fora stellen.
Persoonlijk kan ik je van harte aanbevelen:
http://amerika.nedforum.nl/index.php
en
http://www.allesamerika.nl/forum/index.php

Wie doet mee?

5 comments:

FreezeM said...

Wij doen mee!

Annemiek said...

Nog 1 nachtje slapen...

kastelke said...

@FreezeM: héééééééél veel succes, jullie (bijna) drietjes!

@ Annemiek: jij moet nu niet meer meedoen hé, jij bent ondertussen een ECHTE Amerikaan! ;-)

Annemiek said...

Nee, het was voor jouw bedoelt. Veel succes!

USA ESTA said...

Willkommen auf der Website für die Esta-Beantragung in die USA.
www.usestaapply.com