About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Sunday, November 06, 2005

HerfstvakantieOei oei, ik heb al een week niks gepost! Geen paniek hoor, we leven nog! Maar het is hier een weekje herfstvakantie geweest dus daar hebben we effe van geprofiteerd!
We zijn gaan shoppen. Doet wel vreemd aan: je loopt in je T-shirt door de winkelstraat, op zoek naar winterbottines en dikke truien…
In de bibliotheek zijn we een nieuwe voorraad boeken gaan inslaan:
ik over ‘Leren leren’ en ‘Persoonlijke denk- en leerstijlen’, onze zoon had twee dikke japen over Mythologie bij, en een paar Suske&Wiske stripverhalen,
en de papa iets over computers.
We hadden ook een dagje met 2 tantes, oom en neefje afgesproken om naar Hidrodoe te gaan. (http://www.hidrodoe.be/) Dit is een water-doe-en-ontdekkings-speel-museum (tja, hoe moet je zoiets eigenlijk noemen?). We zijn begonnen met een picknick, en nadat wij uitgekeken waren in het museum bleven de kinderen nog lekker verder spelen, maar zijn wij wat bij gaan praten. Ah ja, een wandeling in het bos hebben we ook nog gemaakt.
Heel even kwam er toch nog wat ‘werk’ om de hoek kijken, toen ik, samen met een van de leden van onze studiegroep, een afspraak had aan de universiteit in Leuven: we hadden 4 thesisvoorstellen ingediend, en deze werden alle 4 gekozen door hun studenten + één student heeft nog een eigen voorstel ingediend. De promotor en co-promotor wilden even met ons rond tafel zitten om één en ander door te spreken. De komende 2 jaar is er daar dus werk aan de winkel om deze studenten te begeleiden. En ondertussen blijkt ook een student orthopedagogie uit Gent een van onze onderwerpen gekozen te hebben.
We zijn ook nog naar een orkestje met strijkers en piano gaan luisteren, voor kinderen, en nadien zijn we nog in Tubeke een reuze-grote overdekte speelplaats ingedoken.
http://www.clownkea.be/nl/city.htm
En zo is de week dus al weer om…
Vandaag gaan we nog naar verbouwingen kijken bij vrienden, om nadien naar de bioscoop te gaan (waarschijnlijk naar de Gebroeders Grimm).
En dan begint de dagelijkse routine weer…

Ik zal afsluiten met een verhaaltje voor de Nederlanders onder jullie:
Het is een artikel uit ‘Wereldexpat’, over Ester, Marco en hun 3 jonge kinderen die tijdelijk in Minnesota wonen. Ik hou altijd zo van die verhalen en ervaringen van mensen die je voorgegaan zijn. Schitterend!
Lees Ester haar verhaal op ‘Wereldexpat’:
http://tinyurl.com/eyob4

2 comments:

Annemiek said...

Ik had je hier al gemist :-)
Jullie hebben dus lekker vakantie gehad.

Petra said...

Bedankt voor de Nederlandse link ;-)
Leuk om te lezen al die verhalen.

Groetjes Petra