About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Sunday, November 20, 2005

Champagne

Tafereel hier thuis, zaterdagavond:

Fles gekoelde champagne wordt uit de ijskast gehaald, de glazen worden ingeschonken, en we zetten ons voor de PC.
Eerst gaan we op http://www.dvlottery.state.gov/ nakijken of onze foto’s aan de specifieke eisen voldoen, en als we daar de zegen hebben gekregen, surfen we naar http://www.dvlottery.state.gov/application.aspx
We vullen eerst het document in van mijnheer Echtgenoot (met mezelf en onze zoon als bijkomende kandidaten), en nadat we de inschrijvingsbevestiging hebben afgeprint, doe we hetzelfde nog eens over, maar dan met mezelf als inschrijver (en ook ik ben zo goedwillig om Echtgenoot en Zoon mee te willen nemen naar de States).
Deze eerste inschrijving voor de Diversity Lottery beklinken we met een fles champagne, en we hopen dat deze dus een positief gevolg krijgt (en dan kopen we een duurdere fles!).

Een van de komende dagen zal ik hier de uitvoerige uitleg over deelname aan de DV-Lottery nog posten, maar ik ben nog aan die (lange) tekst aan ’t werken.

2 comments:

Annemiek said...

Als het kaarsje het niet doet, dan is het de fles champagne wel die het doet!!
Heel veel succes gewenst!

kastelke said...

Oei, als ik nu maar goeie champagne gebruikt heb ('t was niet van de duurste...) ;-)