About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Monday, April 30, 2007

De Olmense Zoo

Morgen is het 1 mei, de Dag van de Arbeid. Een Belgische feestdag, dus: verlof! En heel wat bedrijven en scholen maakten vandaag 'de brug'. Zo ook zoonlief zijn school. Er is namelijk een groot internaat aan verbonden, met leerlingen die vanuit ver in Limburg en Oost- en West-Vlaanderen komen, dus je kan het niet maken dat die voor 1 dag moeten komen, dan 1 dag verlof hebben, en dan weer terug moeten komen.

Deze morgen om 5.45 uur is manlief door de chauffeur opgehaald om naar New Jersey te vertrekken, dus zoonlief en ik haddden besloten dat we vandaag dan ook maar eens op uitstap zouden gaan: naar de Olmense Zoo.
Dit is een kleinere dierentuin in Olmen ('k heb er niet op gelet, maar ik denk dat het een klein uurtje rijden is, via allerlei lokale wegen). Eerder dit jaar kwam de zoo nog in het nieuws omdat er een vrouw in de hokken van de jachtluipaarden gegaan was, en daar dood gebeten werd!

In ieder geval kozen wij deze zoo uit, omdat het zo lang geleden was dat we er nog eens waren, maar bovenal omdat dit de enige zoo is die wij kennen waar je met de hond (aan de leiband) binnen mag! Dus we gingen vandaag met ons 3-en op uitstap.

Hier volgen wat foto's die door zoonlief gemaakt zijn:

Deze papegaai vond het leuk om ondersteboven naar beneden te klauteren op het hek:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Een fiere Juffer Kraanvogel:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dit allerschatigste prairiehondje was zo nieuwsgierig, ook naar Dusza!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

De Witte Wolf was ook nieuwsgierig naar die hond. Was ik blij dat daar een hoog hek tussen stond, en wat verderop ook nog water, want zo lang we langs haar/zijn (?) terrein liepen, bleven die wolven ons volgen. Dusza was echter niks onder de indruk van die verre verwanten:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dolce far niente door ma en pa leeuw, lekker hoogjes en droogjes, warm in het zonnetje genietend:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Toch was ook mevrouw leeuw nieuwsgierig naar Dusza, en ze is dan ook van haar rots gekomen om dat harig pluizenbolletje eens van dichterbij te bekijken:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Maar ach, ze besloot dan maar wat water uit de vijver te drinken, dat pluizenbolletje zag er immers heel ongevaarlijk uit:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En tot slot een koppel bruine beren:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Deze beren komen uit een circus, en dat is er duidelijk aan te zien. Je kan teken doen dat ze "op" moeten gaan staan, en dan gaan ze op hun achterste poten staan! Of "zit", en dan gaan ze zitten zoals je op de foto kan zien. En als je in je handen klapt, dan doen zij dat na!

Spijtig genoeg was toen de batterij van het fototoestel plat.
Maar wij hadden een hele leuke dag, en hebben besloten tesamen met papa nog eens terug te gaan tijdens de zomervakantie.

3 comments:

blips said...

Dierentuinen vind ik ook altijd leuk om te bezoeken, vooral met een fotocamera. Zo te zien hebben jullie alle drie genoten. :)

Annemiek said...

Leuk zo'n dagje op stap naar de dierentuin. Dat de hond meekon, ik zie het al voor me met die van ons! Dat zou nooit goed gaan, die zouden achter de dieren aan willen.

petra van dijk said...

In ouwehands dieren park in Rhenen hebben ze een berebos. Hier hebben ze een geheel bos hebouwd speciaal voor bere die uit circus en oa. Rusland komen en vaak mishandeld en blind zijn.

Gr petra