About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Monday, April 02, 2007

Zalig weertje - films

Het was een fijne dag gisteren. Maar als ik het gezelschap heb van m’n favoriete mannen (én hond), en het zonnetje staat te stralen, dan moeten er al erge dingen gebeuren om mijn humeur te verpesten.
Manlief heeft voor de eerste keer dit seizoen het gras af gereden. Leuk, dan ziet de tuin er weer heel net en fris uit. Ondertussen was ik de restanten van de massa’s verdorde eikenbladeren nog op aan ’t ruimen. Tijdens de winter hadden die zich verzameld tegen de zijkanten van onze tuinafscheiding, tussen de wortels van de klimop. En daar laat ik ze altijd liggen tegen de winter. Die periode doet dat gezellig aan en ik beeld me altijd in dat het een beetje warmte en bescherming biedt aan die planten hun ‘voetjes’. Trouwens, met de hoeveelheid eikenbomen die hier staan is het opruimen niet bij te houden. We rijven in de winter regelmatig al de bladeren van het grasveld, maar het blijft maar vallen.
Verder nog wat onkruid uitgetrokken, en daar zal ik deze week nog mee verder moeten gaan. Misschien vandaag nog wel. Het zou zo’n 19 à 20° Celcius worden! En dan voor de rest van de week een graad of 15 en bewolkt. Dus ik zit met een dilemma: ga ik nu de smeedwerken tuinpoort schilderen, of ga ik nu onkruid wieden? Hmm, denk dat ik voor het eerste ga. Dat is plezanter, en vandaag gaat het zeker niet regenen.

Gisterenavond ook nog met m’n zoon naar Mr Bean’s Holiday gaan kijken. Ik vond de film nogal langdradig, maar onze zoon vond het leuk. Papa was niet mee gegaan, die is (ook) helemaal geen Bean-fan, integendeel! Dinsdag gaan de mannen met hun tweetjes naar Bridge to Terabithia kijken. Daar ga ik niet mee naartoe. ‘k Ben niet zo’n film-fan, en ik heb mij gisteren al 'opgeofferd'.

Vandaag wil onze zoon nog één van z’n vrienden komen laten spelen, maar het is nog wat te vroeg om ze al te bellen, het zijn langslapers. ;-) Dat krijg je op die leeftijd, en dat zal er de komende jaren niet minder op worden.

En de reisplanning voor mei ligt ook al weer vast. Pfft, ik word grotendeels weduwe, in mei is manlief maar 1 week thuis.
30 april tot 5 mei: New Jersey
(zaterdag thuis komen, en maandag al weer vertrekken:)
7 mei tot 12 mei: Puerto Rico
(en dan is manlief waarschijnlijk 1 week thuis!)
21 mei tot 26 mei: New Jersey

7 comments:

Annemiek said...

Lekker om zo in de tuin bezig te zijn. Van die mr Bean film heb ik previews gezien, en vond ik wel grappig, maar we moeten het geheel nog zien.

Sally said...

Ook ik had al van die Mr. Bean film gehoord, maar kreeg eerlijk gezegd het advies te wachten totdat hij op dvd uit was. Aardige film, maar niet voor in de bioscoop, wat langdradig en veel herhalingen.
Dat reisschema zou die van mijn eega kunnen zijn. Weliswaar moet hij naar andere plaatsen en landen, maar ook hij is meer weg dan dat hij thuis is.

petra van dijk said...

Ik vind Bean vreselijk!

Ik hoop dat je veel hooby's hebt want je bent straks meer zonder dan met man...
gr Petra

hilde said...

Eerlijk gezegd, vind ik Mr Bean ook niet veel... maar ik kan wel heel goed begrijpen dat je zoon de film leuk vond! Kinderen kunnen hem meestal wel heel goed pruimen...

Het lijkt er toch op dat je man meer en meer in Amerika vertoeft, dan is het toch een logisch gevolg dat jullie er ooit zullen naartoe verhuizen? Het enige dat je man nu moet doen is die ene persoon die alles tegenhoudt het leven zuur maken zodat die van job wil veranderen... LOL

Groetjes,

Becs said...

Leuk dat je met je zoon naar de film bent geweest, en of de film dan wel of niet leuk was, je bent toch lekker me je zoon weg geweest ;-)

Jeetje wat reist jouw man veel! Hij ziet nogal wat van de wereld denk ik zo!

Janneke said...

Volgens mij moeten we voor in die periodes dat je manlief weg is maar gauw iets afspreken! Niet dat we je manlief niet graag zien, maar dat is zo te horen wat lastiger tegenwoordig ;-)

ilse said...

Ik ben absoluut geen fan van Bean maar ja als het voor de kinderen is..
Het maakt het leven toch wel afwisselend als manlief zoveel weg is, voor hem vooral maar toch ook voor jullie. Tenminste dat vind ik er toch van als Geert veel weg is.