About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Monday, April 16, 2007

Noodweer aan de Oostkust

Je zou haast blij zijn dat we hier in België zitten, met een stralend zonnig weertje! De Oostkust van Amerika heeft namelijk te kampen met noodweer:
Lentestormen veroorzaken er heel wat wateroverlast.
In Central Park viel van zondag tot maandagochtend plaatselijke tijd meer dan 200 liter regen per vierkante meter!
Er werden ook windsnelheden gemeld van 114 km per uur in de staat South Carolina.
In New Jersey en West Virginia werd de noodtoestand afgekondigd. Alleen al in New Jersey moesten vijftig straten worden afgezet door de wateroverlast.
In drie staten kwamen 18.500 gezinnen zonder stroom te zitten en volgens nieuwszender CNN vielen door het slechte weer al minstens drie doden.
In West Virginia werden twee mensen als vermist opgegeven na een stortvloed.
De storm leidde op de John F. Kennedy Airport tot vertragingen van wel zeven uur, en 500 vluchten moesten worden geschrapt.
In heel wat kustgebieden bereikte het water het alarmpeil en moesten mensen uit voorzorg hun huizen verlaten. ,,Een situatie als deze is geleden van 1882'', aldus gouverneur Richard Codey van New Jersey. ,,Het zal nog een hele tijd duren voor we van deze storm bekomen zijn.''
Zondagavond stonden ook in New York heel wat straten en metrostations blank.
Ook bij Petra, die in het Noorden van New York zit, lees ik dat er sneeuw en regen valt:
http://vandijkjes.punt.nl/
Ik zal dus nog maar eens even een pauze nemen, en lekker met een boekje in het zonnetje gaan zitten, genietend van ons Belgische weer! (LOL! Hoe dikwijls in je leven kan je dat zeggen?!)

6 comments:

Kasaka said...

Hier is er gisteren een record aan regen gevallen en vannacht begon de storm, overal omgevallen bomen, geen electriciteit, bah, ik wil warmte!

Petra said...

Och ja, geniet nog even lekker van het zonnetje! Nu eens jullie warmer weer dan wij ;-)
Hier wel een zonnetje, maar je waait echt uit je hemd als je buiten bent. Veel en erg harde wind.

Annemiek said...

In Belgie mag het ook wel eens zonnig zijn. Geniet er lekker van!

ilse said...

Zalig weer hier in Europa. Vreselijk toch wat zo'n noodweer allemaal met zich meebrengt.

Manon said...

Ja geniet er maar lekker van! Al hoorde ik van ons thuisfront dat het nu ook weer stukke kouder is bij jullie. Gister waren hier zelfs de scholen dicht en heel veel straten waren afgesloten. Gelukkig moesten we nergens heen. Toch vraag ik me af waar die mooie lentes blijven die ze hier altijd beloven! Hopelijk komt ie snel.
Groetjes

petra van dijk said...

Wij hebben het hier nog best getroffen. Als ik hiervlak bij bekijk waar overstromingen veel overlast veroorzaken en veel plaatsten de stroom is uitgevallen. Ik las en hoorde van jullie uitzonderlijk mooie weer in APril. Ik zou zeggen geniet er met volle teugen van!!!

gr Petra