About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Thursday, April 19, 2007

Voorschrift

M'n favoriete boekhandel gaat sluiten. Niet dat zij een enorm aanbod hadden (de plaatselijke concurrent is veel groter), maar ach, de dingen die ik lees staan meestal niet courant in de winkel dus moeten toch besteld worden. Maar deze boekhandelaar was iemand die het met een echte liefde voor het boek deed. Hij had dan ook altijd heel speciale hebbe-dingetjes, en veel poëzie. Zowat 26 jaar heeft hij zijn winkel gehad, enkele jaren geleden verhuisde hij naar een iets ruimer (vooral luchtiger) pand, aan een gezellig pleintje. En nu gaat hij dicht... Wel zou hij nog iets anders gaan doen waarbij boeken ook centraal staan, maar duidelijk geen boekenverkoop meer, want gistern trachtte ik nog een boekenbon te kopen voor de secretaresse, maar ze schreven geen bonnen meer uit. :-(

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

'k Heb nog even rondgesnuisterd, en wat ik kocht werd in een zakje verpakt met een leuke tekst op. Ik laat jullie mee genieten:


Vitaminen van A tot Z
bevorderen kritisch vermogen en weerstand,
doen fantasie snuiven tussen de lijnen,
stimuleren letterlijk in alle seizoenen.
uitwendig gebruik aanbevolen,
verslinden mag van 0 tot 100 jaar,
zonder gevaar voor overdosis.
boeken, 4 x daags, voor en na de maaltijd,
geen vervaldatum, bewaren op kamertemperatuur,
verkrijgbaar van flinterdun tot hele pil.

6 comments:

hilde said...

Lijkt het beetje op het scenario van 'You've got mail'... Spijtig dat de kleinhandel het dikwijls moet opgeven omdat er een grotere concurrent in de buurt gekomen is...

Groetjes,

hilde said...

Moest natuurlijk 'Lijkt EEN beetje op...' zijn. Komt ervan als je niet naleest.

Groetjes,

Becs said...

Jammer dat zo een gezellig winkeltje gaat sluiten, vooral als je er zelf ook al lang komt.

Petra said...

Nou dat was wat ik nou ook dacht.
Klinkt helemaal als "the shop around the corner". Kan me helemaal het bordje gesloten inbeelden. Triest hoor......

sally said...

Dat is zeker jammer. Zo'n kleine zaak, opgebouwd uit liefde voor boeken, is toch heel wat anders dan zo'n landelijke keten.

Petra van Dijk said...

Wat jammer dat zulke winkeltjes sluiten, zijn vaak wel de leukste winkeltjes..
gr Petra