About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Monday, August 01, 2005

Welcome to Pennsylvania?

Mijn echtgenoot werkt momenteel samen met een Amerikaanse collega die voor een andere company dan de zijne werkt in de USA. Het bedrijf waar zij voor werkt behoort wel tot dezelfde holding. Zij dacht dat er voor hem ook mooie opportuniteiten zouden kunnen liggen in haar bedrijf. Maar: haar bedrijf is gevestigd in Pennsylvania, de staat die links naast New Jersey ligt.

Ik stelde dus de vraag aan een aantal Nederamerikanen over wat hun idee was over Pennsylvania, en ik moet zeggen dat hun antwoorden zeker niet negatief waren:
Dit was een antwoord:
“Ik woon zo'n 100 mijl ten Noorden van Fort Washington en bevalt me uitstekend.
De rust en ruimte die je hier hebt is voor Nederlanders en Belgen ongekend. Het
klimaat is prima, warme zomer, prachtige herfst, strenge winter, en korte lente.
De cost of living is relatief laag vergeleken met NJ, alhoewel F.W. aardig dicht
bij Philly ligt en dus toch wel iets hoger zal zijn dan hier in het Noord Oosten
van PA. Ik kan je eigenlijk maar heel oppervlakkige informatie geven, ik ben
niet echt bekend met beide gebieden, en ik denk dat een keuze tussen beide toch
heel persoonlijk zal zijn.

Dus ging ik eens een kijkje nemen op de ‘officiële’ website van de staat: http://www.state.pa.us/ Op zich lijkt dit allemaal wel heel erg informatief, maar ik mailde toch even naar de gouverneur zijn kantoor met wat vragen die ik, als mogelijk toekomstige inwoner, had (ik vond eigenlijk niet echt een ander adres, vandaar dat het de gouverneur zijn dienst werd).
Het antwoord was heel erg koeltjes naar Amerikaanse normen!:

Van: PA Governor's Office [mailto:governor@state.pa.us] Verzonden: vrijdag 29 juli 2005 22:43Onderwerp: RE: Pennsylvania Web Server Email
Thank you for your correspondence. You can log onto
http://www.state.pa/ to find out more about the state of Pennsylvania.

Niks geen antwoord op mijn vragen! En zelfs het webadres dat zij vermelden is FOUT! Ze vergaten immers de 'us' op het einde toe te voegen.
Hoe anders dan toen ik dezelfde info vele maanden geleden aanvroeg aan de betrokken diensten in New Jersey.
http://www.newjersey.gov/
http://www.state.nj.us/travel/
Binnen de kortste keren had ik een heel infopakket in de brievenbus zitten, inclusief een hele grote map van de staat NJ! En na enkele maanden kwam er een updat van die kaart uit, en die heb ik ook nog automatisch gekregen!

Natuurlijk beslis je niet op basis van die dingen of je of in NJ of in PA gaat wonen, maar de eerste indruk van PA was niet zo denderend!
Ach, ik zal nog wel eens (heel veel) tijd uittrekken om die website van Pennsylvania te doorploeteren…

2 comments:

@nn said...

En ondertussen hebben wij ook het boekje besteld, is dus onderweg.

Annemiek said...

Moeilijke keuze hoor. Het lijkt me dat je alles aan het wikken en wegen bent. Zelf heb ik meer op met Pennsylvania dan New Jersey, hoewel ik daar ook mooie plekjes heb gezien. We zijn wel vaker in Philadelphia geweest, maar jij komt ergens in de voorsteden terecht en daar weet ik niks vanaf. Wel weet ik dat je aan de overkant van de Delaware in Camden, NJ helemaal niet moet komen, een van de crimineelste gebieden waar zelfs de kerken prikkeldraad voor de ramen hebben.
In New Jersey erger ik me rot aan de manier je van een weg met middenberm linksaf moet slaan; rechtsaf, oversteken en linksaf. Dat is eigenlijk maar een klein iets, het zou wel wennen als je er woont, maar voor mij altijd een bron van ergernis.