About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Thursday, August 11, 2005

Boeken op het internet


Ik probeer zoveel mogelijk boeken te ontlenen in de bibliotheek, in plaats van ze telkens zelf aan te kopen. Maar als ik op zo’n evenement kom als het Boekenfestijn (http://www.boekenfestijn.com/), dan voel ik mij als een vis in het water! Op weg naar de kassa moet ik mij dan dwingen om nog eens door mijn buit van de afgelopen uren te lopen, om na te gaan of het écht wel nodig is dat ik al die boeken ook daadwerkelijk koop.
Natuurlijk heb ik tijdens het laatste Boekenfestijn hier in de buurt weer een heel aantal boeken gekocht, met als excuus dat ik daar waarschijnlijk wel de gaatjes in de container mee kan vullen (hahaha!), en dat we in Amerika natuurlijk iets moeilijker Nederlandstalige boeken kunnen vinden of dat we er dan alleszins verzendingskosten voor zullen moeten betalen... Goed excuus? Ach, ik vind er altijd wel een hoor!

Ook op het internet kan je tegenwoordig een schat aan boeken vinden. Op http://www.amazon.com/ vind ik het bijvoorbeeld heel erg handig dat je bij veel boeken ook de mogelijkheid hebt om eens een kijkje in het boek zelf te nemen, kwestie van beter te kunnen oordelen of dat nou eigenlijk is wat je zoekt: http://tinyurl.com/74wcr

Vooraleer je je order plaatst bij Amazon, raad ik je toch aan om eens even op de sites van de andere landen te kijken, want dikwijls kan je hetzelfde boek elders toch nog goedkoper vinden. De prijsverschillen zijn soms ronduit spectaculair! Ik nam de proef op de som met een heel lijvig boek over New Jersey: http://tinyurl.com/9h5ul
Op http://www.amazon.com/ kost dit boek $ 32.97
Op http://www.amazon.co.uk/ £ 36.5
Op http://www.amazon.de/ 45.50 euro
Op http://www.amazon.fr/ 36.17 euro
Wel de moeite om eens even rond te surfen hé?!

Je kan ook altijd eens kijken op http://www.bol.com/ (die encyclopedie kost daar 45.49 euro) of op http://www.proxis.be/ (waar datzelfde boek 59.85 euro kost!).
Qua Nederlandstalige boeken zit je daar natuurlijk beter dan bij Amazon.

Maar ook tweedehands boeken kan je op het internet kopen! Amazon geeft dat zelfs gewoon standaard aan bij de boeken die het te koop aanbiedt, maar er zijn nog andere sites waarop je terecht kan voor tweedehands boeken, of voor zeer moeilijk te vinden boeken. Daarover volgende keer meer!

6 comments:

Marjon said...

Ik ben groot fan van Amazon, maar was de laatste keer wel een beetje teleurgesteld. Ik had boeken op.com besteld, betaal daar ook de bezorgkosten voor (erg hoog, maar nog wel genoeg om ze goedkoper te laten zijn dan hier in NL bij de boekhandel) en toen bleek dat ze uit Duitsland kwamen.
Ik vraag me dus nog steeds af of ik ze dan niet goedkoper via .de had kunnen bestellen.
Maar goed, waar hebben we het helemaal over, het was een .com cadeaubon, in ruil voor een enorme lading Senseo koffiepads naar Canada (die daar toen nog niet te krijgen waren).

kastelke said...

Marjon, hier in België moet je op dat pakje dat je in Amerika via Amazon bestelt, nog eens taksen betalen! Voorbeeld: je koopt een boek van 55$ (44euro) + 9$ (7 euro) verzendingskosten, dan betaal je nog 22 euro aan taksen!!!
Zo wordt je 'goedkope' boek wel heel erg duur natuurlijk!

Maar jij had dus een 'goed werk' gedaan: dorstige (ex?)Nederlanders in Canada voorzien van Senseo koffiepads!

Marjon said...

Ik was inderdaad tijdelijk koffie-dealer ;-) Ze hadden in de vs een apparaat gekocht, en toen bleek dat de pads via internet iets van 5 dollar + verzendkosten moesten kosten, terwijl wij ze hier voor nog geen 2 euro + verzendkosten konden kopen. De afspraak was dus gauw gemaakt. Maar inmiddels kunnen ze ze zelf kopen, dus we hebben maar 2 keer een mega-lading hoeven te versturen.
En als je hier in NL teveel boeken koopt, betaal je ook weer tax. Daarom bestel ik meestal voor kleinere bedragen en dan kan het prima uit.

@nn said...

Dat boekenfestijn was ook mijn geliefkoosde daguitstap,samen met een vriendin, mijn 'karretje' lag op het einde ook altijd boordevol en meestal haalde ik er op het einde ook wel een aantal boeken vantussenuit. Ook vertrok ik telkens met het idee "ik heb eigenlijk niets nodig maar ga toch eens kijken". Natuurlijk had ik dan wel een voorraadje leuke kinderboekjes voor verjaardagsfeestjes.

Ik had je boek "andere kant van de amerikaanse droom" in het nederlands bij Proxis besteld, wel $5 verzendingskosten, maar het was er wel binnen de 2 weken, toch ook wel leuk.
Tegelijkertijd hadden we een cd en een boek bij Amazon besteld die in aanmerking kwamen voor gratis verzending en het was er op 4 dagen.
Gelukkig hebben we heel veel mogelijkheden om online te bestellen, iets wat hier in amerika toch wel heel populair is, tot schoenen en onderbroeken toe.

Annemiek said...

Handig hoor dat je via Amazon ook 2e hands boeken kunt kopen; ik heb pas een studieboek gekocht dat nieuw $59 kost, 2e hands voor $10 plus $3 verzendkosten!

kastelke said...

Ann, wij zijn dus hetzelfde soort van 'Boekenfestijn'-bezoeker! ;-)
Gelukkig rijdt het niet zo makkelijk met twee van die karretjes, anders zou ik me helemaal failliet gekocht hebben!
Ik hoop dat je het een goed boek vond, 'De achterkant van de Amerikaanse droom'?...

Annemiek, spijtig genoeg is het aanbod Nederlandstalige studieboeken niet zo groot op de tweedehands markt. Zo'n boeken nemen snel een flinke hap uit je budget!