About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Friday, August 26, 2005

Verslag Disneyland ParijsZo, we zijn weer terug! Terug van een heerlijk deugddoende vakantie in Parijs…
Kort verslagje:

Zaterdag 20/8:
Nadat we onze hond hebben achtergelaten onder de hoede van haar fokker rijden we door naar het Brusselse, alwaar we ten huize van onze vrienden uitgenodigd waren om te komen eten. Aanvankelijk was het de planning om nadien nog een bezoek aan Mini-Europa http://www.minieurope.com/ te brengen (met vuurwerk), maar omdat het etentje zo gezellig was hebben we het grijze weer maar als excuus gebruikt om de rest van de avond bij onze vrienden door te brengen.
Daarna gaan overnachten in een hotel.

Zondag 21/8:
Om 7.00 uur staan we bij onze vrienden terug voor de deur, want ‘de man des huizes’ heeft aangeboden om ons een lift te geven naar het station. Omstreeks 8.00 uur rijdt de Thalys het station uit, richting Disneyland Parijs.
Daar toegekomen deponeren we onze bagage in de bewaarruimte van ons hotel, Sequoia Lodge
http://tinyurl.com/7cr7l (ja ja, mét verwijzing naar de Nationale Parken van Amerika!), en dan snel snel op naar het park.
Eerst bezoeken we de Walt Disney Studio’s http://tinyurl.com/dl7s5
want tijdens ons vorige bezoek aan het park bestond dit nog niet.
We bezochten daar eerst de Studio Tram Tour. Dit viel een beetje tegen, we hadden er allemaal meer van verwacht, maar het was nogal aan de saaie kant.
Dan maar snel door naar een show, Animagique: er stond geen wachtrij, en de show ging net starten. Echt slecht was dit niet, maar toch werden we er niet enthousiast van. Ach, misschien was dit eerder bedoeld voor jonge kinderen… We gingen dus verder op verkenning, en zagen dat het maar 10 minuten aanschuiven was bij Flying Carpets over Agrabah. Daar moesten we even van profiteren! Door het snel zijn wisten we eigenlijk niet waar we voor aan het aanschuiven waren, waardoor we ook hier zwaar teleurgesteld na meer dan een half uur (!!!) terug buiten stonden. Wat bleek: net nadat wij binnen gegaan waren, veranderden ze het bordje dat ’10 minuten wachten’ aangaf in ’30 minuten wachten’. En uiteindelijk bleek dus dat het gewoon een soort van draaimolen was waarop je op een vliegend tapijt zat. Het ritje was zo afgelopen…
We hebben nog wat rondgelopen, en besloten dat we onze tijd nuttiger en aangenamer konden spenderen in het Disneypark zelf.
http://tinyurl.com/c4lne
Eindconclusie: Walt Disney Studio’s is maar flauw. Niet de moeite waard. Je kan je tijd aangenamer doorbrengen in het Park zelf.

Maandag 22/8:
Deze dag hebben we integraal doorgebracht in het Disneypark zelf. Tegen de middag waren ook onze Brusselse vrienden met hun zoon toegekomen, dus dat maakte alles alleen maar gezelliger! Ook het zonnetje stak een handje toe door de temperatuur heel aangenaam te houden.

Dinsdag 23/8:
Dit was onze laatste dag in het park. We hebben een aantal attracties nog eens bezocht, en ons besluit was dan ook dat 3 dagen meer dan genoeg zijn. Maar we hebben er van genoten, in ieder geval!
De attracties die we het leukste vonden waren Phanton Manor (spookhuis), de boomhut van de Robinsons, It’s a small world. Die attractie deed me denken aan Carnaval Festival in de Efteling, maar dan “much bigger”. Eigenlijk zijn er heel wat gelijkenissen tussen beide parken; als je door het Kasteel van Doornroosje gaat, en je komt op het pleintje dat daar achter ligt, dan zou je je zo in de Efteling wanen!. We vonden ook Peter Pan’s Flight heel leuk om te doen, net als Honey I Shrunk the Audience, Star Tours, en onze fantasievolle kinderen genoten ook heel erg van de draak onderaan in het kasteel van Doorenroosje.
Tranen met tuiten hebben we gelachen om onze rijkunsten op Autopia.
’s Avonds zijn we per RER (iets tussen trein en metro tussenin) doorgereisd naar het hotel dat we hadden geboekt voor ons bezoek aan Parijs.
http://tinyurl.com/9ndq3

Het verslag van ons bezoek aan Parijs zelf volgt later!

1 comment:

Annemiek said...

Zo te zien hebben jullie je prima geamuseerd. Lekker zo even er tussenuit.