About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, August 13, 2005

Tweedehands boeken op het internet

Misschien wil je niet veel geld uitgeven aan een boek, omdat je niet weet of het echt wel de moeite is (of omdat je besloten hebt dat je de afgelopen maanden al fortuinen genoeg hebt uitgegeven aan nieuwe boeken, hahaha);
Misschien is je budget beperkt, en ook dan is de aankoop van een tweedehands boek wel interessant.
Of misschien ben je op zoek naar een boek dat men al enkele jaren niet meer uitgeeft, en je kan het dus nergens vinden.
Er zijn meer dan reden genoeg waarom je op zoek gaat naar een tweedehands boek. En sinds de komst van het internet is die zoektocht stukken makkelijker geworden! Met een muisklik heb je haast de ganse wereld om te gaan zoeken!

Zoals ik in mijn vorige post al zei, kan je ook op Amazon een aanbod aan tweedehands boeken vinden.
Maar ook op andere plaatsen is er zeer uitgebreid aanbod:


Heel wat websites werken volgens hetzelfde principe: jij geeft op wat je zoekt, zij geven je een lijstje met wie het aanbiedt.
Zo kan je dus tewerk gaan bij:

http://www.alibris.com/

http://www.bookfinder.com/
Hier vond ik ook het aanbod terug van Alibris.com en van half.com (die verder nog aan bod komt).

http://www.abebooks.com
Handig hier is dat jij je zoekaktie kan beperken tot een bepaald land. Zo ontdekte een leuke tweedehands boekenwinkel in mijn regio die ik nog niet kende:
http://www.antiqbook.com/profijtelijkboek/profeitelijk.html
Zij verschepen ook naar andere landen.
Als je echt op zoek wilt gaan in hun aanbod, dan kan je dat via hun eigenlijke website: http://www.antiquariaten.be/pages/shop_zoek.phpEn ook Ebay kon zich niet onbetuigd laten, en heeft een afdeling speciaal voor dit doel: http://www.half.com/Als je op zoek bent naar een zeldzaam boek, dan kan je ook altijd eens kijken op http://www.runforcoverbooks.com/
Indien je zelf geen zin hebt om op zoek te gaan naar een bepaald tweedehands boek, dan kan je hen daar de opdracht toe geven.

Dit lijstje is zeker verre van volledig, maar als je op zoek bent naar een boek, dan is de kans heel erg groot dat je het zo gaat vinden.
Veel leesplezier!

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Sweety said...

Bedankt voor de links. Zeker handig!