About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Monday, May 28, 2007

Verlengd weekend

Ventjelief is zaterdagmiddag teruggekeerd uit Amerika, met bijna twee uur vertraging. Tot einde juli zal hij niet meer moeten reizen, maar nadien staan China en Brazilië op het programma, en natuurlijk ook weer New Jersey.

Zaterdag ben ik nog snel wat inkopen gaan doen om dit verlengde weekend door te komen. Omdat ik geen zin had om naar de stad te rijden ben ik hier naar de plaatselijke supermarkt geweest. En wat zag ik daar plots staan, op zoek naar de overheerlijke Leo Go (die ik niet vond)?...:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Die verleiding konden én wilden we helemaal niet weerstaan, dus snel naar huis gefietst, een glas melk uit de ijskast genomen, en smikkel smakkel lekker oreo’s eten. Eerst het bovenste koekje er af eten, dan die crème oplikken, en dan het onderste koekje nog verorberen.
Besluit: ik moet deze week dringend nog eens naar de plaatselijke supermarkt.

Gisteren zijn we nog eens naar onze ‘oude stek’ gereden: Hasselt. Het weer was mooi, lekker wat gewandeld, en iets gaan eten in De Orangerie in de Walputsteeg.

Vandaag is het regenachtig. Mijn mannen zijn het huis uit, naar Pirates of the Caribbean III gaan kijken. En ik… ik ben mij heerlijk aan’t onspannen met strijken.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
De helft van jullie zal mij nu wel gek verklaren. En waarschijnlijk wel meer dan de helft. Maar ik kan dat echt heel ontspannend vinden, vooral als er niet een boemvolle wasmand op mij staat te wachten. Nu zijn het vooral hemden die manlief meehad, dus daar heb ik wat werk aan. ‘k Ga dus verder doen!

P.S.: voor de Amerikanen: ik heb in de commentaren van mijn vorige post nog een leuke link geplaatst met een interactieve kaart van Amerika, waar je dus per jaar (verleden en toekomst) kan gaan kijken welke cicades in welke streek zaten (zitten). Héél leerrijk!

10 comments:

Ellie said...

Mmhhhh me moeder vind strijken ook ontspannend, absoluut een eigenschap die ik niet van haar meegekregen heb. Geniet van het weekend !!!

Sally said...

Hier heb ik manlief en kinderen ook naar dezelfde film gestuurd. Ik had genoeg op te ruimen en moest ook nog een strijk wegwerken zodat deze nog mee kon in de container. Maar ik vind er niets ontspannends aan.

@ndrea said...

Heb nog wel een strijkje liggen... hoewel het het opruimen is wat ik echt HAAT!
Mijn dochter gebruikt de Oreo's altijd voor een shake: gecrushed ijs (blokjes) met vanille-ijs en verkruimelde Oreo's (niet al te fijn) door elkaar, evt. nog een beetje melk als de shake te dik is.. Hmmm! En ik wilde zo graag nog wat kilo's kwijt voor de vakantie! :(

Blips said...

Strijken vind ik zeeer frustrerend, Oreos nou daar is niks mis mee, gewoon lekker!

petra van dijk said...

Vreselijk, ik heb nergens zo'n hekel aan dan strijken. Brr doe het alleen als er geen blouse meer in de kast hangt en de berg niet meer te overzien is.

Ik heb even gekeken op je link en dat moet ik nog eens even op mijn gemak gaan bekijken. lijkt me heel intressant.

Wel lekker dat je man nu een poosje thuis is zeg...

gr petra

Annemiek said...

Wat fijn dat je man nu een hele tijd thuis is! En dat je zomaar opeens Oreo's vindt :)
Nou, strijken mag me gestolen worden.

Becs said...

Strijken vind ik persoonlijk niet ontspannend, daarom strijk ik ook zo min mogelijk hihihi. Heerlijk zijn ze heh die Oreo cookies?!

ilse said...

Strijken is het enige huishoudelijke werk waar ik eigenlijk helemaal niet tegen opzie en ik heel ontspannend vind.
Die Oreo's zijn zalig. Ook bij Delhaize verkochten ze die, geloof ik.

kastelke said...

@andrea: dat recept moeten we ook eens proberen!

@ilse: ons lokaal supermarktje is zo'n Cash Fresh die vorig jaar tot Delhaize omgevormd is. Met een eerder beperkt assortiment, maar dus wel met Oreo's!

Hilde said...

Ook onze kinderen zijn gek op Oreo's met melk...

Ik stuur je vandaag een wasmand toe en neem er gerust je tijd voor...

Groetjes,