About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Monday, May 21, 2007

Flightview - Zolder

Met een uur vertraging, maar manlief is gisteren toegekomen in Newark.
Dankzij Annemiek had ik iets leuks ontdekt: je kan dus realtime kaartjes opvragen tijdens de vlucht, zodat je ziet waar het vliegtuig ergens 'hangt'. En dan krijg je dus dit:

Even na het vertrekt (de tijd onderaan op de tekening is de Amerikaanse tijd)
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bijna over de Grote Plas:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En bijna geland:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Je kan de kaartjes vinden op deze website van Flightview.
Let wel: je krijgt de kaartjes pas te zien als het vliegtuig effectief vertrokken is. En zo kreeg ik dus al snel door dat ze vertraging hadden.

De afgelopen twee dagen heb ik grotendeels op zolder doorgebracht. Alles nog eens heel goed opgeruimd, goed gesorteerd, en een beetje 'bij elkaar gezet' (met in mijn achterhoofd de indeling 'meenemen naar Amerika' - 'bewaren in de opslag' - 'verkopen en/of weggeven' - 'nog uit te sorteren'). Twee jaar gelden had ik dat ook al wel eens gedaan, maar niet zo doorgedreven als nu. Hopelijk ga ik het niet nog eens moeten doen over twee jaar!
(dus, hint naar Mevrouw De Grote Baas in Amerika: WIJ zijn er klaar voor!)

8 comments:

Sally said...

Grappig, op die site zal ik nog zeker kijken als manlief weer eens weg is.
Wij hebben dan wel geen zolder maar ook hier is de grote opruiming aan d egang. Nog een week en dan komt de container.

Annemiek said...

O, er is een aparte site voor; ik had via continental.com het vluchtnummer ingetypt en zo de vlucht gevonden. Leuk he, dat je zo kan zien waar hij is.

Ik heb het al vaker gedacht, maar als jullie eindelijk het verlossende woord krijgen hoef je bijna alleen nog maar je koffer te pakken. Al het voorbereidende werk is gedaan.

Anonymous said...

Hi Elke,

Ik volg ook altijd "alle" vluchten waar bekenden van mij opzitten van hier naar Europa of andersom... maar dan wel met een andere site: http://www.flightstats.com

Werkt op dezelfde manier en je kan dus ook het vliegertje ergens in de lucht zien hangen, ook op welke snelheid het vlietuig vliegt, hoe hoog het zit enz enz...

Werkt ook pas vanaf ze in de lucht hangen en tot ze weer bijna aan grond staan...

Interessant om in je favorieten te hebben!

Kristine@LA

Petra said...

Zoals ik al bij Annemiek had geschreven in de comments kun je het met FBOweb.com ook nog eens met google earth er bij volgen. Dat is helemaal leuk!
Altijd fijn dat de zolder ook klaar is voor vertrek, jullie zijn het al een poosje, naar mijn mening!
Groetjes Petra

TOG said...

Ik volg ook al César z'n vluchten, als ik thuis ben tenminste. Gewoon omdat het leuk is dat het kan en je je toch een beetje dichtbij voelt.

Becs said...

Ik heb Dan ook gevolgd toen hij twee maanden eerder dan ik vertrok naar de States. Erg leuk om dat te kunnen zien. Wat betreft het uitsorteren van je spullen, ik hoop echt voor jullie dat er eens een duidelijk doorslaggevend antwoordt komt! Ik duim nog steeds voor jullie!

petra van dijk said...

Over 5 weken krijg ik bezoek uit NL en ik ga dat ook eens proberen. Lijkt me erg leuk.

Ik wou dat er voorjullie nu toch eens duidleijkheid kwam. Sjonge jonge, ik werd al gek van dat wachten toen...

Anja said...

Leuk zo'n site waar je het vliegtuig kunt volgen. Hopelijk komt er voor jullie snel duidelijkheid!!!. Succes met de zolder, een hele klus vonden wij. Bij ons komt zo dadelijk de container voor de deur!.