About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Friday, March 23, 2007

Shutdown Day

Weten jullie welke dag het morgen is? Ja, zaterdag 24 maart. Maar weet je ook wat voor speciaals er die dag is? Het is 'Shutdown Day'.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Eerst dacht ik dat het een oproep was om je PC ook effectief af te sluiten i.p.v. hem op stand-by te laten staan, om alzo minder elektriciteit te verbruiken. Maar neen, Shutdown Day is een initiatief van internetverslaafden om te kijken of ze het één dag zonder hun computer overleven. De eerste Shutdown Day gaat op zaterdag 24 maart 2007 door, morgen dus. Deze website geeft tips om een dag zonder computer door te kunnen komen. Zo raadt de site aan om je eerst voldoende voor te bereiden door je spieren los te maken, om makkelijker de muis los te kunnen maken van je hand. Ook zijn er zogenaamde 'ict stickers' beschikbaar met afbeeldingen van websites. Deze stickers kun je overal plakken zodat je ernaar kan kijken als je aandrang voelt om je computer toch op te starten.
Nou, ZO erg heb ik het nu ook weer niet zitten!
Maar misschien dat deze dag een welkom iets is voor Blips? ;-)
Eigenlijk heb ik nog een goede aanvulling voor bovenstaande website: een item rond dag- of weekendtrips. Met hotels zonder internetaansluiting en die kilometers in de omtrek geen hotspot hebben.
Ach, gelukkig verzetten we het uur dit weekend, dat wil zeggen dat we zondag een uurtje vroeger terug aan de PC kunnen gaan zitten.

9 comments:

Anonymous said...

Gelukkig dat het in het weekend valt... dan zit ik sowieso heel weinig achter de computer. Maar 'k zou ook wat minder achter de pc moeten kruipen.

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

ilse said...

Ik had nooit gedacht dat ik mijn computer niet meer zou kunnen missen. Nu ben ik er heel afhankelijk van : skype, msn, email, zelfs de satteliet hangt ervan af.
Vorige week heb ik maar een halve dag zonder internet gezeten en ik werd er al vervelend van.
Ik weet wel dat ik het, terug in België, gemakkelijker zal hebben om er zonder te kunnen.
Ik ga de computer morgen toch lekker laten opstaan zodat vrienden en familie kunnen skypen.

Kasaka said...

Veel zal ik er morgen niet achterzitten, maar hij blijft wel aanstaan! Heel grappig plaatje, hi hi. Prettig weekend!

Annemiek said...

Aan die dag doe ik niet mee :)

petra van dijk said...

Ik heb net 4 maanden zonder internet gezeten. Mij niet gezien, ik doe er niet aan mee als je het neit erg vind. Ik ben blij eindelijk weer fatsoenlijk internet te hebben.

gr Petra

Casper said...

Een wel heel late reactie van mijn kant, maar moet bij deze toch even mijn blijdschap uiten dat je er weer bent, Elke! Ik ga broeden op het stokje, en ik kom hier weer heel veel langs! Fijn weekend! (En ik moet zaterdag wrken - achter mijn computerscherm - en dan schiet ik zeker een paar keer het net op!)

Andrea said...

Sorry, een HELE dag??!!? Denk niet dat ik dat ga halen, maar wie weet. Mag ik ook niet héél even naar mijn mail kijken? En of er iemand gereageerd heeft op mijn site? En wie er op Skype is? En in jullie dagboekjes (pardon, op jullie sites)...?! Please...

kastelke said...

Ik heb de indruk dat niemand vandaag 'shutdown day' gehouden heeft, aan de blogjes en mijn mailbox te zien. En ik doe ook niet mee hoor! Ik vind het al heel flink dat ik tijdens de paasvakantie 4 dagen in Zeeland ben, en dat ik de PC niet mee heb (maar ik heb het vermoeden dat mijn man zijn laptop wel mee gaat, die twee zijn vergroeid met elkaar, dus ik zal 's avonds op de kamer of in de bar toch wel eens kunnen gaan piepen, want ik heb gezien dat ze internet hebben!).

blips said...

Fijn dat je aan me dacht, dit is mij totaal ontgaan ik wist niet ens dat het een "shut down" dag was. Natuurlijk is een eerste teken van verslaving ONTKENNEN. hahahaha
Misschien doe ik volgend jaar mee. (gewoon een uurtje of zo)