About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Monday, March 19, 2007

Brrrrr...

Brrrr, ik zit hier haast te rillen van de kou, en heb dus maar een pulletje + jeans aangetrokken ipv een T-shirt + capri (die ik de afgelopen dagen dus wél kon dragen).
Het lijkt er op dat de weergoden ons willen vertellen dat het nog altijd winter is. Deze nacht heeft het gesneeuwd. Gelukkig heel wat minder dan bijvoorbeeld bij Annemiek in New York . En eigenlijk is het niet eens sneeuw wat er ligt, maar wel een echte ijslaag. Onze hond was deze ochtend na haar plasje niet te houden: ze vloog als een pijl uit een boog het grasveld op, en is beginnen rollebollen en ijs eten. Gelukkig toch iemand (iets) die van zo'n weer houdt. En op zich heb ik er ook niks tegen, maar niet nadat men mij eerst enkele dagen een lente-gevoel heeft gegeven. Zoonlief wou ook al in een T-shirt naar school. Gelukkig kon ik hem overtuigen dat een fleece beter aansloot bij de huidige temperaturen.
Zo te zien mogen we pas tegen volgend weekend temperaturen boven de 10 graden gaan verwachten. Ondertussen moeten we het doen met kou, regen, bewolking, ... Ach ja, niks aan te doen. En al is het dan geen lenteweer, toch begint straks de meteorologische lente. Wikipedia leerde me dat het dit jaar op 21 maart om 1.07 uur is. Er staat daar een leuk lijstje trouwens, met data tot 2020.

Als het buiten dan geen lente wil zijn, dan maak ik maar wat lente op mijn blog:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


P.S.: bedankt voor al de verjaardagswensen die ik mocht ontvangen!

6 comments:

Patrick said...

Hoi Elke,

Je hebt gelezen dat ik het erg druk had de laatste week en moet even alle blogs goed doornemen. Ik ben laat maar als nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag (beter laat dan niet, toch? :-) )

P.s. het kaartje is up to date maar de link naar het kaartje blijft hetzelfde.

Manon said...

Nog van Harte Gefeliciteerd!!
Ik moet nog rustig over die opdracht die je gegeven hebt nadenken hoor, maar ik zal het niet vergeten.
Voor je man zou het geen probleem moeten zijn om te vliegen. De weersvoorwachtingen zijn goed voor volgende week (20 graden vrijdag). Wij gaan ons nu klaarmaken voor vertrek (voor de tweede keer).
Groetjes

Annemiek said...

Mooie lente plaatjes, zo ziet Belgie er toch nog niet uit, of wel?

petra van dijk said...

Hier hebben we vandaag ook weer een lading van dat witte spul gehad...Er komt geen eind aan. We graven elke dag onze auto uit de afgelopen 6 dagen.

kastelke said...

@Patrick: je was niet te laat hoor, ik ben jarig op 18 maart.
Bedankt voor het up-to-date houden van het kaartje, ik heb het ook aangepast op het forum.

@Manon: neem rustig je tijd, je krijgt tenslotte niet elke dat de kans om met iemand naar een onbewoond eiland te trekken. ;-)

@Annemiek: neen, plaatjes zijn 'geleend' van het internet. Hier zag het er veel te mistroostig/grijs/nat/koud uit om enige lentegevoel op te kunnen wekken.

@Petra: ik zie de sneeuwperikkelen op de weblogs van de mensen in NY (o.a. jullie dus!). Ik kan me inbeelden dat je het nu wel gehad hebt, en ook wat warme lenteprikjes op je huid wilt voelen.

Mariska said...

Hoi Elke

Allereerst natuurlijk nog GEFELICITEERD!

Ik ben blij dat je weer aan het bloggen geslagen bent!
Heb je schrijfsels gemist!
En eindelijk kan ik ook weer comments achterlaten, dat lukte de afgelopen tijd niet.

Tja, jammer dat weer, zeker nu we aan de lente hebben mogen snuffelen vorige week.