About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Thursday, March 22, 2007

Examen

Grieks, Wiskunde en Frans zitten er op, en ze zijn alle drie vlot gegaan. De leerkracht Grieks heeft al laten weten dat niemand een onvoldoende had, maar dat verbaasd me niks want hij zit eigenlijk in een heel sterke klasgroep. Dat heeft de klasleerkracht ons ook al bevestigd.
Morgen is het Godsdienst en Engels. Engels had hij op een uurtje tijd geleerd. ;-)
Eigenlijk is het een heel onspannen examenperiode; zoonlief kan zich goed concentreren, hij spendeert maximum 4 uur elke namiddag/avond aan studeren en houdt dus nog ruim tijd over om te ontspannen.

Papa heeft ook weer wat trips vastgelegd:
van 26 tem 31 maart in New Jersey
(van 9 tem 12 april met ons gezinnetje naar Zeeland!)
van 7 tem 11 of 12 mei naar Puerto Rico (dat wordt zijn eerste keer ginder, dus hij is heel erg benieuwd)
en van 21 tem 26 mei weer terug naar New Jersey
Ach, laat hem maar airmiles verzamelen (met Continental), hopelijk kunnen we dan een keertje mee tijdens een schoolvakantie, mogelijk zelfs in de zomervakantie).

7 comments:

Trudy said...

Waar zit je als je in Zeeland bent?
Mooie provincie met veel leuke plaatsjes, bossen en stranden. En ik kan het weten want ik woon er!

Groetjes Trudy

Petra said...

Fijn dat de examens goed gaan!
Leuk al die vakanties van manlief. Wij gaan volgende week, via Orlando, naar San Juan Puerto Rico ;-)

Patrick said...

Learning is a nice gift. Goed te horen dat het goed gaat met jouw zoon. Tegenwoordig moet je als ouders jezelf gelukkig prijzen als je kind het goed doet op school. Niet waar? 4 uur per dag studeren op zijn leeftijd is toch niet mis. Of zie ik dit verkeerd?

Annemiek said...

Gelukkig dat het zo goed gaat op school.
Wat een gereis voor je man!

Becs said...

FIjn voor je zoon dat het zo goed gaat! Moet voor jullie ouders toch ook wel een heerlijk gevoel zijn!

Die airmiles zullen wel aardig oplopen zo met deze tripjes in het vooruitzicht!

Andrea said...

Fijn dat het zo goed gaat met die examens. Is het wat we in Nederland een proefwerkweek noemen? (Bij ons zijn examens alleen voor het eindexamen, laatste klas middelbare school). Nog succes voor de laatste vakken. En dan.. vakantie?

kastelke said...

't Is inderdaad heel fijn als je kinderen goed studeren. Of: als ze goed zijn in het vak dat ze leren!

@Trudy: 'k heb nog niet echt een schema opgemaakt, maar voorlopig staat er op ons lijstje:Walcheren, Noord-Beveland en Schouwen-Diveland, met nog een uitstapje naar Yerseke. Tips zijn nog altijd welkom!

@Petra: ik ben benieuwd, plaats maar wat foto's!

@Patrick: tijdens het schooljaar zijn we blij als hij ruim een uur bezig is na de schooltijd, maar tijdens de examenperiode (proefwerkweken), dan is 4 uur toch maar heel normaal, heel wat van zijn klasgenoten studeren blijkbaar meer, onze zoon is nogal snel tevreden, 70% is ok voor hem.