About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Friday, March 16, 2007

Duistere geheimen, deel 3

Sommigen van jullie dachten dat ik de traditie van de '5 geheimen' zou volgen. Dan kennen jullie me nog niet. Als ik dan toch moet 'strippen', dan geef ik me maar helemaal bloot. ;-)
Vandaag dus aflevering 3, en dan volgt er nog een 4, waarbij ik een nieuwe opdracht verzonnen heb om door te geven.
To be continued...

5. Ik hou van lijstjes.
Boodschappenlijstjes, waar ik opschrijf wat ik moet hebben, om het nadien nog eens over te schrijven op een nieuw lijstje, maar dan in de juiste volgorde waarin ik het in de winkel kan vinden. (niet dat ik me, eenmaal in de winkel, strikt aan dat lijstje hou hoor!)
Lijstjes van Nederlandstalige bloggers in Amerika (ik heb er inmiddels een stuk of 70, gelukkig zijn die mensen niet allemaal dagelijks actief!).
Lijstjes van dingen die ik nog moet doen (afspraak maken met de kapper en de tandarts, onkruid wieden, de wasplaats en de garage schilderen,…)
En ik heb ook een ‘eilandlijstje’. Neen hoor, geen lijstje met exotische bestemmingen die ik ooit nog eens wil bereizen, maar wel een lijstje van mensen met wie ik ooit wel eens enkele dagen op een verlaten eiland zou willen zitten.
En soms durf ik stiekem wel eens dromen dat ik m’n benen breek en één arm. Waarom? Zodat ik al de boeken die op mijn ‘te lezen’-lijstje staan, eens kan lezen. Alhoewel, bij zo’n breuken lig je maar maximaal 6 weken in het gips zeker? Lang niet genoeg om mijn Lijst tot een LijstJE te reduceren.

6. Als ik in gezelschap aan tafel zit, heb ik de grootste moeite om me te bedwingen niet een boek voor m’n neus te leggen. Ik lees namelijk heel graag. En als ik aan tafel geen boek kan lezen, dan wordt het maar het jampotje (ik ken het etiket inmiddels van buiten, ook al koop ik nooit twee keer achter elkaar hetzelfde merk), het brik melk, de verpakking van de ontbijtgranen,…
Mijn man heeft een hekel aan lezen aan tafel, dus ik doe écht heel erg hard mijn best om daar rekening mee te houden, en ik denk niet dat hij te klagen heeft. En gelukkig heb ik onze zoon goed opgevoed: hij heeft er totaal geen probleem mee als ik lees aan tafel. Hij doet gewoon vrolijk mee! LOL! Dus in bad en op toilet en in mijn auto: overal waar ik ben vind je boeken.
Oh ja: zoonlief en ik lezen niet zo lang papa mee aan tafel zit, lief van ons hé?!)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

7. Ik heb er de grootste moeite mee om tijdens een film stil te blijven zitten. Zowel thuis in de zetel als in de bioscoop. Hier dus geen ge-erger aan de reclameblokken, ik maak er dankbaar gebruik van om even op te staan en wat rond te lopen en één of ander futiel ding te doen (of nog snel wat te lezen!!!)

8. Een combinatie van vreemde eigenschap 6 + 7: als we naar de bioscoop gaan, dan neem ik een boek mee, zodat ik kan lezen tijdens de reclames. Rondlopen in de bios ligt wat moeilijker.

9 comments:

Becs said...

Wat een leuke lijst wordt dit zo!!

annelica said...

Amai, wat een leeshunker! Zelfs bij de reclameblokken in de film! Straf datte.

Annemiek said...

O, je hebt nog meer geheimen dan 5! Kom maar op.
Je bent echt een boekenwurm! Bart is ook begonnen met lezen aan tafel, maar dat wil ik niet als we samen eten. Verder doe ik het wel zelf als ik alleen eet :)
Dat van die lijstjes had ik al door over jou :)
Ben benieuwd naar het volgende deel.

Petra said...

Nummer 5 komt me niet als een verrassing ;-)
Lezen aan tafel is ook niet zo gezellig, maar net als Annemiek doe ik het wel als ik alleen eet. Schijnt ook niet goed te zijn, want dan kauw je niet goed hebben geleerden onderzocht....
Nummer 8 vindt ik wel erg grappig,hi hi hi.

Groetjes Petra

Anonymous said...

Wat die lijstjes betreft... herken ik mezelf perfect in het winkellijstje. Ik doe het namelijk net zoals jij: eerst alles door elkaar en dan in de volgorde van de winkel... Grappig hé...maar wel functioneel... behalve als ik dan op't laatste moment besluit naar een andere winkel te gaan dan diegene die ik bij het maken van dat lijstje voor ogen had (want uiteraard staat bij Ralphs niet alles hetzelfde als bij Albertsons).
Nieuwsgierig wat het volgende deel ons over jou gaat leren...

Kristine@LA

Kasaka said...

Leuk om dit alles over je te lezen! Dat stilzitten bij een film gaat mij ook heel moeizaam af! Fijn weekend!

Sabine said...

Een boek meenemen naar de cinema! Dat ik daar nog niet aan gedacht had. Bedankt voor de tip Elke, nu hoef ik mij ook niet meer te ergeren aan die reclame en pauze.

petra van dijk said...

Ik dacht dat ik al een schte boekewurm was maar jij overtreft het met stip.

Tja die lijstjes is voor niemand een verrassing. Maar wel handig voor ons..Hihi

blips said...

Wat heb jij leuke "eigenschappen" of zijn het gewoonte's? Vooral die lijstes. Mijn lief kan er ook wat van. Op een keer zag ik een post-it met "take a shower" nee niet voor mij, voor haarzelf. Dus nu stop ik af en toe lijstjes met onzin in haar tas. (gemeen he)
Ben wel benieuwd naar de opdracht en natuurlijk naar het vervolg, spannend.!. :)