About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Tuesday, February 14, 2006

Voor de reisfanaten een blog van Marc Helsen: Op Weg naar NergensMarc Helsen is een Vlaamse journalist die niet alleen zeer aangenaam én humoristisch kan schrijven, maar tevens een begenadigd verteller is én dit doet hij dus over de bijzondere reizen die hij maakte.

Op weg naar nergens
Momenteel is hij ‘Op weg naar nergens’, en reist hij dus langs een aantal haast godvergeten plaatsen, zoals Pakistan, Bangladesh, Afghanistan, Ingoesjetië (dit moest ik zelf gaan opzoeken!), Armenië, Somalië, Oeganda, Congo, Tsjaad, Ivoorkust, Colombia en Haïti.
Op 16 januari 2006 is hij vertrokken, en je kan zijn verhaal in blogvorm hier lezen:
http://www.nieuwsblad.be/GT/Index.aspx?genericId=110

De Groote Trek
Eerder maakte hij al een reis rond de wereld, voornamelijk per trein en bus, en schreef dat verhaal neer in ‘De Groote Trek. Een reis rond de wereld’. Deze trip bracht hem o.a. naar Rusland, China en Nepal, richting Australië, en van daaruit maakt hij de oversteek naar de beide Amerika's. Via het Afrikaanse continent keert hij na 14 maanden huiswaarts.
http://www.hiking-site.nl/boekrecensies_sa_dgt.php

De Groote Zijderoute
Eén jaar na ‘De Groote Trek’ ging Marc Helsen weer op stap. Ditmaal langs de legendarische handelsroute uit het verleden (alleen keerde Marc Helsen terug op een motor, iets wat Marco Polo hem niet voordeed!)
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=nbna17042002_002

In het spoor van Marco Polo. Mijn reis langs de Zijderoute.
Dit is een bijzonder mooi boek, vanwege de prachtige mooie foto’s.
De Zijderoute was een grote handelsweg tussen het Oosten en het Westen, en is voor ons vooral bekend vanuit de geschiedenislessen, waarin we leerden over de Venetiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo, die in 1271 vertrok, op weg naar Shandu, de hoofdstad van het Mongoolse Rijk.
Marc Helsen reisde vanuit Venetië naar China, langs oude culturen en historische steden zoals Damascus, Jeruzalem, Buchara, Samarkand, Turpan, Urgantsj en,X’iang.

In het spoor van Peking Express
Deze reis maakte Marc Helsen eind 2004, in het spoor van de deelnemers van ‘Peking Express 2’. In dat programma moesten 8 koppels zo snel mogelijk al liftend en met slechts een klein beetje zakgeld, van de Chinese hoofdstad Peking tot aan de grote Indiase havenstad Mumbai reizen.
Dit boek verhaalt over zijn reis dwars door de twee dichtstbevolke naties ter wereld: China en India én over zijn verblijf tussen de hoge toppen van de Himalaya.
http://www.pekingexpress.org/index.php?p=pe2-media-marchelsen

Ver van mijn bed
Reisverhalen van Pakistan tot Patagonië.
Marc Helsen neemt ons hier mee op zijn avontuurlijke tocht langs de ijzige Yukon River in Alaska, een reis door Congo en een expeditie door het rode hart van de Australische Outback. In het boek staat ook een stuk over de Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi, die in het wonderlijke Birma nu al twaalf jaar het regime trotseert.
In woord en beeld schetst Marc Helsen een levendig en - zoals gewoonlijk - humoristisch portret van zijn favoriete oorden op deze planeet.


http://www.lannoo.com/Content/Lannoo/wbnl/sitesearch/1/index.jsp

1 comment:

Anonymous said...

Maar hoe gaat het nu met júllie? Hoe staat het met de plannen om te verhuizen naar de VS, zit het er nog een beetje aan te komen, is er al iets meer bekend, heeft je zoon nog positieve of negatieve reacties gehad op zijn ontboezemingen? Kortom, ik ben benieuwd hoe het met jullie en een eventueel vertrek gaat.