About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Wednesday, February 22, 2006

Vluchtnummer en chocoladeDeze morgen om 5.30 uur is m’n echtgenoot vertrokken naar Stockholm, ik verwacht hem terug thuis zo ergens rond 23.00 uur. En deze keer heb ik zijn vluchtnummer, dus ik heb kunnen volgen dat ze zelfs 7 minuten vroeger dan gepland gaan landen. Dat kan je heel handig zien op http://www.brusselsairport.be/arrivals/index.cfm?lang=nl, maar je moet dan wel een vluchtnummer hebben. ;-)

Bij de start van het schooljaar heb je altijd zo’n periode dat je regelmatig in je portemonnee mag tasten om het goede doel te steunen via de school (Broederlijk Delen, 11.11.11, Oxfam Wereldwinkels, enz.). En ook nu komt er weer zo’n periode aan: vandaag lotjes gekocht voor de tombola van ’t school, die getrokken zal worden tijdens het jaarlijkse schoolfeest, ondertussen hebben we ook nog mogen invullen voor hoeveel geld we onze zoon willen sponsoren als hij rondjes gaat lopen voor nog een ander goed doel, én tijdens de voordracht maandagavond wist een lid van de Ouderraad ons te vertellen dat de sportinfrastructuur op school dringend aan reparatie en/of vervanging toe was, en dat ze daar dus ook diverse acties voor gaan ondernemen. Ze gaan kortelings al starten met de verkoop van paaseieren… Die zullen we dan maar bestellen zeker? We gaan die dutskes toch niet laten sporten met slecht materiaal?! En ondertussen zullen we hopen chocolade eieren eten, en als we dat beu zijn, dan maak ik er warme chocomelk van.
Trouwens, chocolade is heel erg gezond, want er zit in:
- caffeïne (een stimulerend middel)
- serotonine (geeft je een prettig gevoel)
- phenylethylamine (natuurlijke amfetamine)
En verder bevat het ook nog magnesium en anti-oxidanten (hahaha, dan gaan we minder roesten).
Het heeft een groot vetgehalte, en dat is niet zo gezond natuurlijk. Maar ja, ’t is voor ’t Goede Doel hé, daar moet ne mens wat voor over hebben!

2 comments:

Petra said...

Alles voor het goede doel, hi hi hi.
Die moet ik onthouden ;-)
Groetjes Petra

Annelica said...

Hm, inderdaad, chocolade eten voor het goede doel... zie ik ook wel zitten! En tuurlijk is chocola gezond!! Waarom zou ik het anders zoveel eten? ;-)