About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Friday, December 02, 2005

Studeren in de VS kan nog altijd

Elk jaar steken een paar honderd jonge Belgen de grote plas over om via uitwisselingsprogramma's een jaartje in de Verenigde Staten te studeren. In de regel doen ze hun laatste humaniorajaar aan de ,,highschool'' nog eens over. Er dreigde een kink in de kabel te komen toen het US Department of State, zeg maar Buitenlandse Zaken, de toegangsregels voor studenten uit den vreemde wilde beperken.
Hilde Vautmans (VLD) en Inga Verhaert (SP.A) kaartten dit probleem bij minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (VLD) aan. Dinsdag bevestigde deze in de bevoegde commissie dat alles bij het oude kan blijven en jonge Belgen geen strobreed in de weg zal worden gelegd. VLD-kamerlid Bart Tommelein reageert enthousiast: ,,Mijn dochter Liesbet van 18 verblijft in een gastgezin in Delaware met het uitwisselingsprogramma AFS. Weg van onder de Vlaamse kerktoren, de wijde wereld in. Het is goed dat we dit op de agenda hebben gezet, zodat meer jonge Vlamingen zo'n avontuur durven wagen. Een jaar studeren in de States is een uitstekende opmaat naar een wereldburgerschap met een open geest.''

Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GLKKLFTF


http://www.afsvlaanderen.be/

1 comment:

Annemiek said...

Maar goed dat het nog kan, het is een geweldige manier voor jongeren om een kans te hebben om een jaartje het echte Amerika te zien.