About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Tuesday, December 13, 2005

Immigratie op recordhoogte in VS

De immigratie heeft een recordniveau bereikt in de Verenigde Staten tussen januari 2000 en maart 2005, met 7,9 miljoen nieuwe inwijkelingen, legalen en illegalen. Volgens een studie die vandaag werd gepubliceerd, is dat het hoogste cijfer uit de Amerikaanse geschiedenis voor een periode van vijf jaar.
Meer dan de helft van de immigranten die na 2000 naar de VS gingen (3,7 miljoen), zijn illegalen, benadrukt de studie van het Studiecentrum voor Immigratie op basis van gegevens van de Amerikaanse volkstelling.
In maart 2005 waren er 35,2 miljoen vreemdelingen, legalen en illegalen, in de Verenigde Staten. ,,Dat cijfer is tweeënhalf keer hoger dan de 13,5 miljoen geregistreerde immigranten in 1910, op het moment van de laatste grote immigratiegolf'', aldus de auteur van de studie, Steven Camarota.
,,Vandaag bestaat 12,1 procent van de bevolking in de VS uit vreemdelingen. In 1910 was dat 14,7 procent'', voegde hij eraan toe. Camarota denkt dat binnen tien jaar de verhouding tussen de immigranten en de bevolking die van 1910 zal overstegen hebben.
Immigratie is momenteel een uitdaging voor de Amerikaanse binnenlandse politiek. De administratie van George W. Bush legt immers de nadruk op de strijd tegen illegalen. Tegelijkertijd is de Amerikaanse president voorstander van een tijdelijk legaal statuut voor illegalen die werk verrichten dat Amerikanen weigeren.
bava (belga)13/12/2005
Uit: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF13122005_060

Er gaan al langer berichten de wereld rond dat de DV-2007 de laatste zou zijn... Met studies als deze zal die kans inderdaad wel bestaan. Dus: maar hopen dat we "prijs" hebben!

No comments: