About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Wednesday, December 14, 2005

Nieuwe rage: lopen op marshmallowsIk weet wat ik aan moet doen om volgende zomer in de mode te zijn! Het stond vandaag in de krant.
Maar of ik die dingen ooit echt zal dragen?...Dat weet ik niet. Ze zullen dan in ieder geval toch wel héél er comfortabel moeten zitten. Want volgens mij is het gewoon de distributeur of winkelier die HOOPT dat dit een nieuwe rage kan worden. Maar als ik ‘het product’ bekijk, dan heb ik er toch mijn bedenkingen bij… (wat natuurlijk niks wil zeggen, ‘k heb niet echt de reputatie een fashion queen te zijn)

Dat orthopedische schoenen geen bomma-schoenen meer zijn, daar ben ik al lang achter!
Birckenstok heeft leuke modellen:
http://www.footshopping.com/db/default.cfm?MI=26
En ik schrok me zelfs een ongeluk toen ik deze modellen zag:
http://www.fashionchannel.be/ecm/main.asp?lan=1&typ=810
En Clarks kan mij ook al enkele jaren bekoren: http://www.clarks.be/

Maar als we niet zelf versleten willen gaan worden voor ‘bomma’, zullen we mee moeten gaan met onze tijd, en lopen we volgende zomer dus op Crocks!
Neen, dit zijn geen schoenen die gemaakt zijn van crocodillenleer! Integendeel, het zijn 100% kunststof schoenen! (en dat moet je dan trachten te verkopen aan een generatie die opgegroeid is met de idee dat een degelijke schoen zowel van binnen als van buiten uit leder moet bestaan, anders krijg je zweetvoeten)
Volgens de reclamejongens hebben de Crocks een ‘zeer opvallen design’. Ik zou gewoon zeggen dat ze op die plastik sloffen lijken waar onze moeders mee dweilden, of op een soort van plastik klompen.
Blijkbaar wordt het ‘opvallend design’ gekoppeld aan ‘optimaal draagcomfort’ en zijn ze volgens de folder verkrijgbaar in tien hippe kleurtjes (zie foto, waar ik wel meer dan 10 kleurtjes tel, maar die zullen niet allemaal 'hip' zijn zeker?). En voor diegenen die het zich afvragen ze zijn verkrijgbaar van maat 25 tot 46 (ja, je hele gezin kan gelukkig worden met Crocks aan z’n voeten!), en voor de prijs moet je het niet laten: 30 euro voor kinderen, 40 euro voor volwassenen.
Ze worden gemaakt van PCCR. Dat is een speciale kunststof die het midden houdt tussen plastic en rubber, vormen ze zich onder invloed van lichaamswarmte naar de voet. De Crocs worden gedragen in huis, tuin en op het werk en zouden aanvoelen alsof je op marshmallows loopt. Ze hebben ook massagebolletjes en ventilatiegaten om de voeten koel te houden.
Voor diegenen die nu al beginnen uitkijken naar de zomer: je kan deze schoenen in België kopen bij de keten AS Adventure: http://www.asadventure.com/
(of is het nou de bedoeling dat je deze ook in de winter kan dragen?)
Maar ook onze Nederlandse buren krijgen de kans van hun leven om hip rond te sloffen: http://www.crocs.nl/
En ja, ik heb ook aan onze import-Amerikanen gedacht: http://www.crocs.com/home.jsp

7 comments:

Kasaka said...

Ik heb die schoenen al heel veel gezien deze zomer, vooral in Yellowstone. Vreselijk! Ze lijken me absoluut niet comfortabel!

Petra said...

Ze lijken een beetje op mijn schoenen (klompen) voor in de tuin.
Zijn ook van plastic en.... natuurlijk in toepasselijk groen.
Denk wel dat deze misschien iets lekkerder lopen.
Groetjes Petra

kastelke said...

@Petra: dat is nu helemaal de idee dat ik er ook over had! Als je groene tuinschoenen versleten zijn kan je er misschien fluo-oranje kopen? ;-))
@Kasaka: en net dat comfortabel gevoel zou de reden moeten zijn om ze te kopen... Naast het feit dat je helemaal 'in' bent als je zo'n schoenen draagt natuurlijk! Hahaha!
Laat mij maar lekker 'out' zijn, 'k heb momenteel heel comfortabele Mephisto's aan, en ze zijn nog mooi ook!

Martin said...

Die schoenen zijn hier in Amerika helemaal in de mode en je ziet ze echt op elke hoek van de straat.

Ik heb nog nooit in mijn leven zulke afschuwelijke lelijke en smaakloze schoenen gezien als deze. Ook al zouden ze zo ontzettend lekker zitten, het uiterlijk doet afbruik aan echt alles wat ermee is aanraking komt.

Ik kan me dan ook niet voorstellen dat er mensen zijn die deze dingen kopen en, nog veel erger, zo smaakloos zijn, dat ze ze mooi vinden!

@nn said...

Wacht maar tot Britney Spears ze draagt, bij ons in de Mall staan ze ook rijkelijk uitgestald en daar komt zij ook vaak winkelen, we zullen zien, mij trekken ze ook absoluut niet aan maar daar zal de jeugd wel geen boodschap aan hebben.

micha said...

In Zuid-Afrika dragen ze deze ook heel veel. Ik heb ze toen eens geprobeerd, en ik moet zeggen dat ze heeel comfortabel zijn. Maar ze blijven wel lelijk.

Arno said...

Dan koop ik nog liever van deze site: www.cotufa-fashion.nl
Dat is echt een nieuwe rage denk ik. Mijn nichtje is helemaal blij