About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Tuesday, December 06, 2005

Sorry Sint...Ik weet niet wat het was dit jaar, maar ik zou haast persoonlijk de Sint tot op zijn boot terug naar Spanje hebben willen escorteren.
Misschien omdat onze zoon (inmiddels 1ste middelbaar) meer interesse heeft in het cadeautje dan in de goedheilig man die het brengt?
Misschien omdat ik tegenwoordig zo ondergedompeld ben in heel het Amerikaanse gebeuren, waardoor ik dagelijks foto’s te zien krijg van Nederamerikanen en Vlaamse landgenoten die al volop met kerstversieringen bezig zijn?
Misschien omdat ik dit jaar het gevoel had dat het wel érg vroeg donker werd, en daardoor snak naar de lichtjes en de gezelligheid die heel het kerstgebeuren met zich meebrengt?

Toen ik gisteren naar de winkel ging, zag ik hele leuke pluchen beertjes om in de kerstboom te hangen. Het pakketje lag al in mijn mandje, maar toen bedacht ik dat we eigenlijk meer dan genoeg kerstversiering hebben (ik kan de boom in 3 verschillende stijlen decoreren). Maar die gedachte was toch nog niet overtuigend genoeg om het pakje terug te leggen. Tot ik me plots realiseerde dat men in Amerika toch ook wel echt heel mooie kerstversieringen heeft,
http://tinyurl.com/dcwhb (oeps, Wal*Mart!) en ik deze dus beter de komende jaren ginder kon kopen. Pakje onmiddellijk terug in het schap.
Maar toen viel mijn oog op hele mooie raamdecoratie-stickers… Plots werd het me allemaal te machtig, ik kocht de stickers, reed naar huis, en trok me helemaal niks meer aan van ‘goede voornemens’ en de ‘goedheilig man is nog niet eens geweest’. Heb in de living onmiddellijk mijn ramen gewassen (aan de binnenkant, buiten regende het), en heb de stickers een leuke plaats gegeven op de ramen. En vanavond heb ik hetzelfde in de keuken gedaan. En heb ik al kleine decoraties aangebracht in de living.

Aanvankelijk wilden we komend weekend de kerstboom zetten, maar inmiddels heb ik de planning aangepast, en heb ik besloten morgenochtend onmiddellijk in gang te schieten!
Ach wat, de Sint is toch al vertrokken ondertussen.

4 comments:

Petra said...

hi hi hi, heel leuk om te lezen....
Veel plezier met het optuigen

Annelica said...

Goed bezig! Ik ben helemaal akkoord: de kerstlichtjes kunnen niet snel genoeg flikkeren!

Casper said...

Ben zelf helemaal niet zo van de kerstversiering, maar inderdaad, als je het wel leuk vindt, is het ook het beste om er helemaal voor te gaan.

Wat dat betreft gaan ze hier in New York ook totaal over de top, en daar kan zelfs ik stiekem best wel eens van genieten.

Kasaka said...

Plaats je ook foto's als het klaar is?