About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Friday, April 21, 2006

Zomer?

Het ziet er naar uit dat het een beetje gaat zomeren de komende dagen, alhoewel de weervrouw er onmiddellijk bij aanplakte dat er mogelijk ‘lokaal’ een bui kan vallen… Nu maar hopen dat dat niet hier is. J
Voor morgen staat er nog een dagje werken in de tuin op het programma: gras afrijden, het gazon bemesten, tegen onkruid spuiten,…

En ondertussen ben ik al een beetje aan ’t aftellen: maandag 1 mei vertrekt Manlief voor 3 weken naar Amerika: eerst één week in New Brunswick, nadien nog twee weken in San Francisco. ‘k Zal eens op zoek gaan naar ‘tips voor trips’ in San Francisco, zodat hij tijdens het weekend zich niet hoeft te vervelen.

Het is ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt… Papa vertrekt bijna naar Amerika, en als hij terug is, dan duurt het schooljaar nog maar een goede maand, en ’t is al grote vakantie!
Enerzijds: Joepie! Vakantie! Anderzijds wil dat ook zeggen dat we al niet tijdens de grote vakantie zullen verhuizen. Als ze een job hebben, dan duurt het nog een maand of 4 vooraleer we moeten verhuizen.
Dat is heel het duale in deze situatie: aan de ene kant ben je blij dat je tijdens de vakantie nog hier bent, zodat je nog wat leuke uitstappen kan maken, zodat je nog gezellig kan BBQ-en met je vrienden, maar anderzijds zou de vakantie een schitterende periode geweest zijn om te verhuizen: nog niet direct heel die routine van naar school gaan, rustig de buurt kunnen verkennen, al wennen aan de nieuwe taal.

Ook moet onze zoon tegen een studiekeuze maken voor zijn 2de jaar van het Middelbaar Onderwijs:
Hij kan kiezen uit Grieks-Latijn, Latijn of Moderne Wetenschappen.
Grieks vindt hij wel ‘leuk’, maar hij is er niet echt een krak in, ik zie ook voor een latere studie niet echt iets zitten wat binnen zijn interessesfeer ligt en waar hij enig nut zou hebben aan de kennis van (oud) Grieks én hij kan er bij de verhuis naar Amerika weinig mee aanvangen.
Indien hij Moderne Wetenschappen zou kiezen, dan valt Latijn weg, en dat is net een vak dat hij heel erg graag doet én waar hij zelf het nut ook erg van in ziet: het hele culturele gebeuren dat aan bod komt tijdens die lessen (het Oude Rome) én de kennis van Latijnse woorden die hem helpen bij de wetenschappelijke benamingen van dieren (want da’s zo’n beetje een hobby van hem). Dus hij zal wel voor Latijn gaan, denk ik.

4 comments:

Petra said...

Ja dat niet precies weten waar je aan toe bent is heel moeilijk....
Probeer inderdaad maar te genieten van de zomer en dat wat komt, komt...
Groetjes Petra

Anonymous said...

Probeer elke dag positief te blijven denken. Het zonnetje kan overal schijnen.

Ik weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan maar je hebt ook nog kans om de DV-2007 loterij winnen.

Groeten,

Patrick

Petra said...

Vervelend, die onzekerheid! Wat de keuze betreft raad ik absoluut Latijn aan! Dat is mij al zo vaak bij het Engels van pas gekomen! Veel moeilijkere woorden zijn ervan afgeleid. Van Grieks vind ik het leuk, dat ik het alfabet kan lezen, maar daar blijft mijn kennis nu bij.

Manictastic said...

Ik heb Latijn-Grieks gedaan. Grieks, okee, niet echt een nuttig taal om te leren. Maar als je het graag doet, moet je het zeker doen. Je kan altijd in het derde nog veranderen als het echt niet gaat. Met Grieks leer je meer open te staan voor het vreemde. Het is echt iets compleet anders met weinig Europese trekjes. En ja, veel biologische namen zijn ook afgeleid van het Grieks. Het populaire achtervoegsel -soom bv. komt. van het Grieks.