About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Wednesday, April 19, 2006

De Westhoek

De paasvakantie is weer voorbij, tijd om de dagelijkse routine te laten beginnen!
We hebben dus een leuke trip gehad naar de Westhoek: we bezochten in Ieper het In Flanders Fields museum. Wegens tijdsgebrek bezochten we niet de permanente tentoonstelling, maar enkel de tijdelijke expositie ‘De laatste getuige’. Nu zijn wij geen van allen ‘oorlogsfanaten’, en voel ik mij altijd heel erg ongemakkelijk bij zo’n dingen, vandaar ook dat ik zelfs een schitterende film als Schindlers List niet eens gezien heb. Na dik 1,5 uur in het museum was ik dan ook heel blij dat we niet ook een kaartje gekocht hadden voor de permanente tentoonstelling, want dat zou werkelijk teveel geweest zijn. De expositie was heel mooi gebracht (in een mooi gebouw trouwens!), maar die enge sfeer kroop (o.a. door de muziek en de vele foto’s) écht wel op je. Dat was tenminste onze ervaring. Brrr, hopelijk moeten we zoiets nooit meer meemaken!
Snel nog even een terrasje gedaan op de markt van Ieper die volop in de zon baadde, en dan door naar Nieuwpoort, waar we afgesproken hadden met onze vrienden.

De markt van Ieper
Image hosting by Photobucket

In Nieuwpoort was het standbeeld van Koning Albert I gesloten, zodat we het niet konden beklimmen om van het uitzicht te genieten. Zoonlief en Neef Felix zochten dan toch wel even iets anders uit om te ‘beklimmen’…

Het standbeeld:
Image hosting by Photobucket

Onze jongens:
Image hosting by Photobucket
We wandelden van daar uit ook nog even verder, midden in de weilanden, naar twee windmolens die er stonden, zodat de jongens eens vlak naast zo’n pyloon konden gaan staan, om te ervaren hoe ontzettend groot die dingen zijn! Ze zijn hoger dan 5 keer ons huis, en één zo’n ‘wiek’ is 26 meter land, dus de ‘zwaaidiameter’ (tja, hoe leg ik dat nou anders uit?) is 26 meter!!! Eén zo’n paal levert elektriciteit voor zo’n 350 gezinnen!
Verder wandelden we nog op het beroemde Westerstaketsel in Nieuwpoort (een soort van 'uitsteeksel' in de zee, zodat je via een smalle houten 'dijk' "in de zee" kan wandelen), en we hadden gepland om gebruik te maken van de veerdienst om de Ijzermonding over te steken, zodat we ook eens op het Oosterstaketsel konden wandelen, just for fun, maar nét toen we daar toekwamen had hij z’n laatste overtochtje gemaakt.
Vader en zoon op het Westerstaketsel:
Image hosting by Photobucket
Moeder en zoon op het Westerstaketsel:
Image hosting by Photobucket
De Lanterfanter sloeg ook deze keer niet tegen. De jongens mochten bij elkaar op de kamer slapen, en dat vonden ze écht geweldig!
We hebben weerom een schitterend avondmaal genomen in het restaurant aan de overkant van de straat (dat ook De Lanterfanter noemt). Alleen hadden Ingrid en Luc als enige een voorgerecht van gevulde champignons genomen, en hebben ze zich eigenlijk tot ’s anderendaags niet echt lekker gevoeld…
’s Morgens kwam de geur van heerlijke broodjes ons al op de kamer uitdagen om snel snel aangekleed te zijn en aan tafel te gaan.
Image hosting by Photobucket

En dan: op naar Plopsaland! ’s Nachts en in de vroege ochtend had het wat geregend, dus er was niet veel volk. Gelukkig voor ons, want wij hebben nergens langer dan 5 minuten moeten aanschuiven, zodat we écht volop hebben kunnen genieten! Wel was de wind zo nu en dan venijnig koud!, zodat we af en toe even een warme koffiestop moesten maken, binnen, of ergens uit de wind in het zonnetje.
Kabouter Plop in een scène uit het Plopbos (waar je met zo'n bootje langs kan varen):
Image hosting by Photobucket
Dario en Felix in het speeltuintje bij de Boerderij van Big & Betsy:
Image hosting by Photobucket
’s Avonds zijn we nog langs Veurne gereden om daar op de Markt nog een hapje te gaan eten. Lukraak koos Ingrid er een eetgelegenheid uit, en het bleek een hele goede keuze te zijn!
Thuisgekomen nog snel langs de fokker om Dusza op te halen (het was al 21.30 uur!), en zo zat ons uitstapje er weer op!

7 comments:

Annemiek said...

Leuk zo een paar daagjes weg, en een leuke foto's!

ilse said...

Tof. Ondanks wat er vaak over gezegd wordt, geniet ik elke keer weer van de Belgische kust. Ze mag er zeker zijn.

Manic said...

De Belgisch kust, het blijft me verbazen. Maar soit, zolang de Nederlanders maar niet in volle getallen op af komen ist vo mij ook al goed. :d

Kasaka said...

Leuke beschrijving van alles en ook leuk jou eens op de foto gezien, ik geloof niet, dat ik dat al had gezien.

Petra said...

Hebben een keer in Ieper gekampeerd. En vindt het een mooie omgeving met een indrukwekkende geschiedenis.
De foto van de markt van boven af is erg mooi.
Groetjes Petra

Hilde said...

Vind oorlog ook maar niks en word ook steeds verdrietig van al die vreselijke beelden, hoe mooi ook gebracht...

Jullie hebben een paar leuke dagen gehad!

Groetjes,

kastelke said...

@Kasaka: ziet er gans anders uit dan de foto in mijn Blogger profiel hé? Terwijl daar toch maar een jaartje tussen ligt. Heb voor een ander haarkleutje gekozen.

@Petra: die 'lucht'foto heb ik niet zelf gemaakt hoor, is 'geleend' van het internet. Was m'n fototoestel in de auto vergeten, en bedacht me, terwijl we een terraske aan't doen waren, dat die markt toch wel mooi was.