About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Thursday, April 27, 2006

Baaldag

Zaterdag zou ik nog wat dingen willen planten in de tuin, maar de weersverwachting ziet er niet echt zo heel schitterend uit. Ook moet ik blijkbaar een deel van de klimop die we vorig najaar aangeplant hebben, vervangen, want de blaadjes worden met de dag bruiner. Bah! Dat vind ik niet leuk. Ik weet niet wàt er juist fout gegaan is, want ik heb toch goed wat potgrond in de plantgaten gedaan. OK, ik heb de planten niet echt extra water gegeven de dagen nadat ze geplant waren, maar ik had ze wel in bakken met water gezet alvorens ze te planten, en het weer was nadien nogal “op z’n Belgisch”, dus dan ga je toch niet nog eens extra water gieten!? Of moet dat wel?

Nadat we dit jaar ook al de wasmachine en de droogkast hebben moeten vervangen, is nu ook de grasmaaier aan vervanging toe. Toch zijn we niet van plan om meer dan 1000 euro aan een nieuwe grasmaaier te geven, want het ding moet waarschijnlijk (hopelijk!) nog maar één zomer dienen. ‘k Zag in de winkel ook tweedehandse staan voor 200 euro, mét garantie. Zal eens navragen hoe lang die garantie geldig is.

En ja hoor, ook mijn strijkijzer begeeft het. ‘k Heb zo’n stroomgenerator, en eens je dat gewend bent is het maar triestig strijken met zo’n gewoon stoomstrijkijzer. Gelukkig is er momenteel een aanbieding op zo’n stroomgenerator (einde reeks) in de Harense Smid. Dus i.p.v. meer dan 200 euro uit te geven aan een soortgelijk toestel als ik nu reeds heb, neem ik maar een halve bar stoomkracht minder, niet zo’n speciale coating op de strijkbout, en heb ik nu een DeLonghi voor 97 euro.
(en ik denk niet dat we er al vanaf zijn, want deze ochtend zag ik dat de stekker van de haardroger ook wat los aan ’t komen is, gelukkig is dat niet zo’n duur toestel)

Tel daar dan het slechte weer bij dat er aan staat te komen (een week met veel regen, mogelijk onweer, en 10 tot 12 graden), én het feit dat Lieve Echtgenoot maandag voor 3 weken naar de States vertrekt én het feit dat hij terugkeert op 21 mei maar dat ik dan een ganse dag op een hondenshow zit…
Snif snif snif…

Ik neem een baaldag vandaag! Maar ach, dat zou niet zo’n goed idee zijn, ik kan beter m’n poetswerk gaan doen, zodat ik dit weekend toch nog wat kan genieten van de laatste uurtjes samen met m’n Echtgenoot. Las ik de afgelopen week ook niet dat onderzoek bij Engelse huisvrouwen aangetoond had dat ze huishoudelijke taken anti-stresserend vonden? Misschien word ik wel helemaal relax en happy van stof af doen en stofzuigen en dweilen…
(waarom word ik nu niet helemaal enthousiast bij het idee alleen al???)

6 comments:

ilse said...

Als het poetsen geholpen heeft, laat het dan weten. Kan me voorstellen dat je baalt. Drie weken weg aan een stuk is toch wel heel lang hoor. Geniet in elk geval van het weekend dat je nog samen kan doorbrengen.

Hilde said...

Als 1 toestel het begeeft, volgen er meestal andere. Toch eigenaardig, niet? En net nu je bijna op vertrekken staat...

Het slechte weer en een ventje dat er 3 weken tussenuit knijpt... Ja, je zou van minder balen!

Ik zou het stof laten voor wat het is en mij eens een goed glaasje wijn inschenken. Wedden dat dat een betere remedie is tegen balen dan poetsen? (ik word van poetsen in ieder geval niet 'happier') Probeer het maar...

Groetjes,

Andrea said...

Arme jij...
Ik sluit me aan bij Hilde!

Annemiek said...

Allemaal baaldingen zeg. Maar of poetsen nou helpt? Bij mij niet in ieder geval. Dat idee van Hilde lijkt wel wat.

annelica said...

ja, ik kan me ook wel vinden in Hilde haar idee. Ik heb de gewoonte bij het strijken de wijnfles boven te halen... strijken gaat dan veeeeel vlotter!

kastelke said...

Of het poetsen helpt, dat weet ik niet, want ik had er écht geen zin in. ;-)
Misschien moeten we met z'n allen maar eens afspreken voor dat glas wijn?

Qua defecte toestellen hebben we ze nu allemaal wel bijna gehad, ik hoop alleen maar dat mijn toeteke (= auto) niks overkomt. O wee diegene die er een deuk in durft rijden, die vermoord ik eigenhandig! :-(