About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, April 08, 2006

De Lanterfanter - Plopsaland

Drie maanden geleden, begin januari, zag het er naar uit dat we mogelijk rond deze tijd heel concreet met de verhuis bezig zouden zijn… En nu, nu zitten we hier, zonder enig concreet uitzicht op een job, alleen met de ‘belofte’ dat we tegen half 2007 ten laatste in New Jersey zullen zitten… Maar anderzijds klinkt overal in het bedrijf de woorden ‘besparen’ en 'bevriezen van de budgetten' en dat stemt niet altijd zo erg hoopvol. Snif snif. Aanvankelijk dachten (hoopten) we dat we in de grote vakantie van 2006 zouden kunnen vertrekken, nadien hebben we het maar opgeschoven tot ‘eind 2006’ (ik wil geen kerstboom meer in Belgie zetten!), maar moeten we ons stilaan maar mentaal gaan voorbereiden dat het mogelijk 2007 zal worden? Of ben ik dan te negatief ingesteld? Zucht…

Om onze gedachten dan maar wat te verzetten, vertrekken we morgen voor twee dagen naar West-Vlaanderen. We gaan naar een bed-and-breakfast waar we vorig jaar ook al geweest zijn: De Lanterfanter in Ramskapelle.

De slaapkamer:
Image hosting by Photobucket
De badkamer:
Image hosting by Photobucket
De ontbijtruimte:
Image hosting by Photobucket

Het is ons daar toen heel goed bevallen. Het is er klein (3 kamers), heel proper, de mensen zijn vriendelijk, en het ontbijt was zeer verzorgd.
Aan de ene kant van de straat is de bed-and-breakfast, en aan de overkant van de straat ligt het restaurant. Zaaaaalig hebben we daar toen gegeten! ’t Is dat het zo ver ligt, anders zouden we zeker en vast nog wel vaker daar gaan eten zijn. Het oogt helemaal niet chique, maar het eten was om duimen en vingers af te likken!
Vorig jaar gingen oom Luc, tante Ingrid en neef Felix mee, en zij gaan ook deze keer weer van de partij zijn, én tante Magda gaat deze keer ook mee, zodat de ganse Eduratio-bende compleet is, dus we gaan gegarandeerd heel veel plezier hebben!

Op maandag gaan we naar Plopsaland, da’s voor de kinderen altijd leuk. Het is een pretpark op maat van kleinere kinderen, of voor kinderen die niet als ware waaghalzen en stuntmannen in alle rollercoasters duiken. En als ik eerlijk moet zijn, Ingrid en ik versnellen onze pas ook telkens als we aan het pleintje komen waar die mooie antieke paardenmolen staat...

De Carrousel (antieke paardenmolen):
Image hosting by Photobucket

Ook een ritje met het bootje door het Plopbos vindt bij ons nog dadelijk een bende enthousiastelingen. ;-)

Het Plopbos:
Image hosting by Photobucket
Op de foto zie je het niet zo heel duidelijk, maar je vaart op een gezapig tempo door allerlei taferelen uit het dagelijkse leven van de kabouters (Plop, Kwebbel, Lui, Klus, ...). Heel erg mooi. Je ziet de plopmelkfabriek, een kabouterkermis, kabouters in een winters tafereel, ...

Zoonlief is ook gek van de Wienerwalz:
Image hosting by Photobucket

In Amerika maakte hij voor de eerste keer kennis met zo’n ‘draaimolen’, tijdens een kermis op ‘the 4th of July’. En in Plopsaland gaat hij ooit 3 of 4 keer na elkaar op dat ding! Ik haak na 1 keer af, anders wordt ik misselijk, deze gaat namelijk behoorlijk snel!

En De Draak is een rollercoaster die niet al te angstaanjagend is (lees: die niet overkop gaat), zodat we daar ook met z'n allen een ritje op maken.
Image hosting by Photobucket

Je gaat dus even geduld moeten hebben tot we terug zijn, en dan krijg je een verslag met foto’s! Prettig weekend nog voor iedereen, en tot dinsdag!

9 comments:

Gert said...

Hey Kastelke leuk te lezen over je belevenissen, ik hoop dat je droom door gaat naar New Jersey!
Groeten,
Gert

Anonymous said...

Joepie! De verhuis is nog niet voor direct! De kans zit er dus in dat we nog eens samen een nieuw jaar kunnen vieren! Wat een opluchting!
Sorry.... 't is misschien lelijk van mij.... maar 't is mijn eigen gevoel! :-)
Ik wil jullie nog lang niet niet kwijt!
Magda

Annemiek said...

Toch niks om zo aan het lijntje gehouden te worden.
Dat pretpark lijkt me we leuk, zeker voor de kleintjes, maar de rollercoasters zijn ook een beetje mijn niveau :-)
Veel plezier met z'n allen!

ilse said...

Wat een onzekerheid. Ik vond dat bij ons al alles lang geduurd had voor het allemaal definitief was (nog geen half jaar). Lijkt me echt niet leuk om zo te zitten wachten.
Plopsaland is inderdaad zalig. Vorig jaar heb ik bijna de hele zomer in oostende verbleven met de kids en toen hadden we een abonnement. Geweldig. Ik kijk er naar uit om in de zomer toch eens te kunnen gaan als we in belgië zijn.

Sabine said...

Vreselijk om de hele tijd te moeten afwachten en niks concreet te weten. Het gaat wel bij veel bedrijven zo, we zitten nu twee jaar in Polen en weten absoluut niet wanneer of naar waar we nog gaan verhuizen.
Of zoals de baas van Guy het zei toen we vertrokken 'Get used to the idea that your life will be ruled by the company....' Maar
zover laten we het toch wel niet komen, de uiteindelijke beslissing nemen we nog altijd zelf.

Ik hoop voor jou dat er vlug iets concreets uit de bus komt!

Annelica said...

Wat vervelend, dat wachten op de verhuis!
Veel plezier op jullie weekendje!

@nn said...

Ik vind attractieparken helemaal niet leuk, kom gegarandeerd gestresst en met hoofdpijn thuis van het lawaai, maar de kinderen doen het wel eens graag dus max. 1 keer per jaar offer ik mezelf op.

Berichten over besparingen op het werk klinken niet erg goed en voorspellen meestal niet veel goeds. Ik zou me dus al serieus voorbereiden het ook niet 2007 zal zijn maar dat je gewoon wat gesust wordt. Ik hoop wel voor jou dat je droom een waarheid wordt en niet een eeuwigheid op zich laat wachten. succes
Oh ja, geniet nog van de Paasvakantie, wij hebben slechts een klein weekje springbreak, ook geen paasmaandag!

Ann said...

Ik verhuis morgen terug naar Princeton, NJ waar ik eerder al woonde. Ik hou je blog in de gaten om te zien wanneer we je als "fellow belgian" kunnen begroeten in New Jersey. Kijk ook eens op http://viwny.com. Dat is de site van Vlamingen in de Wereld, regio NY (dus ook NJ).
Succes met alles,

Groeten,
Ann

Hilde said...

Veel plezier in Plopsaland!

Die onzekerheid moet echt wel knagen, zeg! Nu dat is wel kenmerkend voor grote bedrijven, hoor! Eerst zeggen dat je bijna onmiddellijk moet vertrekken, dan wordt alles op de lange baan geschoven en voor je het weet, staan ze morgen weer aan je deur te kloppen om toch direct te vertrekken...

Wij wonen bijna 2 jaar in St.Louis en weten absoluut niet waar (en wanneer) de volgende bestemming zal zijn... Je leert er wel mee leven, je geniet gewoon van elke dag! Hopelijk krijg je snel wat meer informatie...

Groetjes,