About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Sunday, April 02, 2006

Plantdag - Ice Age 2

Was me dat een dagje, gisteren!
We zijn de dag begonnen met lekker lang uitslapen, zodat we onmiddellijk het Vakantie-Gevoel hadden. Rond 9.00 uur zijn we dan uit bed gekomen, en zo nam de ochtend aanvankelijk een heel rustige start: rustig ontbijten, wat samen babbelen met elkaar, m’n mailtjes lezen, de dagelijkse portie blog-verhalen van collega-bloggers lezen terwijl ik een zalig tasje thee dronk.

En dan hup hup hup naar het tuincentrum om nog wat anti-worteldoek te halen en potgrond. Duidelijk was ik niet de enige die naar het tuincentrum ging, dus daar heb ik heel wat tijd al wachtend door moeten brengen: wachten tot er een superenthousiaste (dat had je gedacht!) jongeling was die m’n worteldoek wou snijden, en dan wachten aan de kassa, om dan in sneltreinvaart naar huis te rijden, want m’n man stond al klaar om naar zijn collega te rijden, alwaar we de planten gingen ophalen. Deze mensen hebben een bestaande woning gekocht, en zijn nu Grote Kuis aan ’t houden in hun tuin, waarvan wij dankbaar gebruik kunnen maken om nog wat gaatjes op te vullen hier en daar.

Tussen de buien door hebben we dan de worteldoek gelegd en de planten in de grond gezet. We zullen nog eens een keertje terug moeten rijden, want we hebben geen aanhangwagen, dus we kunnen telkens in de koffer van de auto maar een beperkt aantal planten meebrengen.

Na het planten een lekker badje genomen, effe uit eten geweest, om dan naar de film te gaan: Ice Age 2.

Image hosting by Photobucket

Gelukkig waren we daar ruim op tijd, want de zaal zat uiteindelijk nokvol!
Net zoals in Ice Age 1 zien we ook hier weer wat doldwaze scènes met de eekhoorn Scrat die naarstig op zoek is naar een eikel.
De mammoet Manny is dus nog altijd samen met zijn vrienden, sabeltandtijger Diego en neurotische luiaard Sid. Aanvankelijk genieten ze volop van een warmere periode in hun ijstijd, die maakt dat ze lekker kunnen spelen met wat smeltende sneeuw, zwembaadjes, en dergelijke. Tot ze zich realiseren dat de ‘meltdown’ écht wel heel erg serieus is, en dat ze beter zouden gaan vluchten want dat hun gebied dra overspoeld zal worden door de smeltende ijszee. En op deze tocht maken ze dus ook kennis met de pestkopjes, buidelratten Crash en Eddie, en hun zus Ellie (die nadien ontdekt dat ze eigenlijk een mammoet is).

Image hosting by Photobucket

En gelachen dat we gedaan hebben! En wij niet alleen! Ik denk dat iedere aanwezige een heel ontspannende avond gehad heeft, dus ik kan jullie de film echt wel aanraden. Hier en daar voorspelbaar, dat wel, maar zo mooi getekend, en toch wel heel erg grappig!

9 comments:

Annemiek said...

De previews van ice age zijn zo leuk, het lijkt me ook een leuke film, maar we hebben hem nog niet gezien.
Wat ben je ijverig met de tuin geweest. Straks als de planten aangeschoten zijn en bloeien zet je wel een foto he?

annelica said...

Ice Age is een van mijn favoriete films! Dat eekhoorntje is inderdaad subliem he, ik moet al lachen als ik er nog maar aan denk. Ik ga ook absoluut naar de tweede kijken.
Geniet van de Paasvakantie!

Brigant said...

(bedankt voor de tip, verkeerde foto zitten uploaden...domme fout maar niet te veel lezers...).Blijkbaar niet opgemerkt geweest.

Hilde said...

He, bedankt voor de filmtip. Ga ik misschien nog wel eens naartoe met onze twee kleintjes op een druilerige zondag...

Groetjes,

ilse said...

Wij zullen nog even moeten wachten met Ice Age. Hier wordt het alleen in het italiaans gegeven heb ik gezien. Zover reikt mijn kennis nog niet om het allemaal te begrijpen. Zullen dus op de DVD moeten wachten maar ziet er inderdaad heel tof uit.

kastelke said...

Wat me opviel bij Ice Age was dat je een heel divers publiek had: mensen met kleine kindjes van een jaar of 5, maar ook tieners die in een groepje kwamen, en opa's en oma's,... (en wij!). ;-)

@Brigant: graag gedaan, het viel me onmiddellijk op, en aangezien het voor jouw om 'gevoelige' materie ging...

Kasaka said...

Wij zijn zaterdag ook naar Ice Age 2 geweest en we hebben dubbel gelegen! Ook bij ons zat de zaal vol en dat wil wat zeggen, want er zijn een paar honderd stoelen daar!

Hilde said...

Ja, ik ben nog afgelopen zondag naar Ice Age gaan kijken, het weer zat echt niet mee... Maar heb deze film maar half kunnen volgen, vermits mijn ventje me ginds opbelde dat er een tornadowarning was bij ons thuis... Ik was er dus niet met mijn gedachten bij, maar ga hem zeker nog eens huren of kopen op dvd... Dan volg ik eens een filmtip op van een medeblogger... en gebeurt dit!

Groetjes,

Manic said...

Brr, Ice Age. The Meltdown, ahh zalig, die warmte. zo dat beestje nu eindelijk zijn eikel kunnen begraven of opeten ofzo, op den duur krijg je medelijden met dat beestje.