About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Tuesday, September 20, 2005

Inentingen

Onze zoon bracht van school een oproep mee om zich te laten inenten tegen Hepatitis B. Alle kinderen uit het eerste jaar van het middelbaar onderwijs hebben recht op een gratis vaccinatie tegen Hepatitis B.
Daarop ben ik even gaan opzoeken welke inentingen verplicht zijn als je naar de VS trekt voor langere tijd, dan kunnen die maar in één moeite mee doorgaan.
Onze zoon kreeg dus al haast angstdromen waarin honderden spuiten zijn billen kwamen aanvallen! Maar het lijkt allemaal goed mee te vallen.

Welke inentingen je nodig hebt, is dus afhankelijk van je leeftijd.

Voor kinderen tussen de 7 en de 17 jaar zijn dat:
DTP = Difterie, Tetanus en Polio
(Applicants over 7 years of age who have previously had DKTP or DTP vaccinations should get a tetanus and diphtheria booster if none given in the last 10 years. Polio vaccine only required once)
BMR = bof, mazelen en Rubella
(if administred before 12 months of age, repeat dose)
Hepatitis B

Mensen tussen de 18 en de 64 jaar:
DTP (met dezelfde opmerking als hierboven)
BMR if born after 1956 (and if administred before 12 months of age, repeat dose)

Volwassenen hebben dus blijkbaar geen Hepatitis B nodig?...
Ik zal eens informeren bij onze oude vriend-huisarts. Hij studeerde tropische geneeskunde én is tot voor enkele jaren kinderarts geweest voor het medisch schooltoezicht. Daar ga ik zeker wat zinnige uitleg kunnen krijgen.
Maar mijnheer Mijn Echtgenoot en ikzelf zullen ons dus maar voorbereiden op de prikken, want natuurlijk hebben we geen van beide onze vaccinatieboekjes nog, en navraag in het nationale register leerde ons dat we ondertussen ‘te oud’ zijn om nog gegevens terug te vinden…

4 comments:

Annemiek said...

Om te emigreren heb ik nooit inentingen nodig gehad, en volgens mij hoeft dat nog steeds niet. Alleen laatst voor school had ik bewijs nodig van imuun zijn, een kwestie van titer laten bepalen.
Ik weet niet of het landelijk is, of per staat verschilt, maar hier moeten kinderen oa. tegen Hep. B en ook waterpokken (als ze het niet gehad hebben) ingeent worden om naar school te kunnen gaan.

kastelke said...

Annemiek, ik had de info gehaald via http://tinyurl.com/bzgub
en http://tinyurl.com/bpql3 (alwaar men verwijst naar http://www.popolon.com/pics/vacc.jpg)
Waarschijnlijk is dit nog na jouw immigratie gewijzigd?
In de verhuisbundel die we van het bedrijf kregen staat in ieder geval in dat zij de vaccinaties betalen...

@nn said...

Bij ons in California:
Op school vragen ze wel de inentingsgeschiedenis van de kinderen bij inschrijving. Gewoon de data en soort inenting invullen bleek genoeg te zijn.
Ikzelf en mijn echtgenoot zijn er nog nooit naar gevraagd. Tot begin dit schooljaar: als je vrijwilliger wil zijn op school moet je eerst een TBC-test laten uitvoeren of er 1 hebben die max. 5jaar oud is, en dit geldt voor alle ouders.
Wat ik wel mis hier is dat je allemaal zelf moet uitzoeken, soort inenting en data van plaatsen, niet zoals we in belgie gewoon zijn dat de medische ploeg van de school er voor zorgt.
Een goede kinderarts zoeken is dus nog steeds 1 van mijn eerste belangrijke werkjes, die kan het dan voor me bijhouden.

Anonymous said...

Voor zover mijn info strekt: als je tijdelijk naar de US gaat voor wonen/werken (L1/L2, H1B/H4) zijn geen immuzaties/vaccinaties verplicht.
Ik weet niet wat de eisen zijn voor kinderen die naar school gaan in de US.
Immuzaties/vaccinaties zijn wel verplicht als je permanent resident wilt worden (Green Card holder). Het is onderdeel van het medisch onderzoek dat dan verplicht is en dat verder bestaat uit R-foto longen en alg. med. onderzoek. Waar het om gaat is, of je geen besmettelijke ziektes hebt, plus ben je gezond genoeg om in de US te werken in de baan aangeboden.

Het handigst is een immunizatie-boekje te hebben, probeer anders of je (vorige) dokter nog archief heeft en een brief wil schrijven welke prikken je gehad hebt, echter er moeten DATA in staan, anders gaat de brief zo de prullenbak in. Ook hebben sommige landen zoals Ned. ent-registraties, echter die zijn er pas vanaf de 70er jaren.
Heb je kinderziektes gehad - waar ze nu bewijs van prikken voor vragen - ga dan naar je huisarts, laat bloed afnemen en controleren op antistoffen, zo kan rode hond, bof, mazelen aangetoond worden. Met het bewijs van de dokter plus de uitslag van het lab hoef je de inentingen niet te nemen.
Kom je polio tekort ga dan tijdig naar je huisarts en overleg, deze prik zit nl. in een "cocktail" en je kunt er behoorlijk ziek van worden.