About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Tuesday, September 13, 2005

Most Overpriced Places (By Forbes Magazine)
In mijn bericht van 20 juli 2005 verwijs ik naar een lijstje dat opgesteld is door CNN, vandaag naar een lijstje van Forbes Magazine.
http://tinyurl.com/8gao2

Als je je huis wilt verkopen, dan is het heel fijn als het in dit rijtje thuishoort, zeker indien je het nog zelf gekocht hebt toen je woonplaats nog niet in 'het' lijstje stond. Maar als je op zoek bent naar een huis in een regio die in het lijstje staat, dan ben je minder gelukkig...

In het rapport ‘Most Overpriced Places’ dat onlangs in het magazine Forbes gepubliceerd werd, blijkt dat Middlesex (8ste plaats) en Bergen-Passaic (6de plaats) tot de meest overprijsde woningmarkten van de Verenigde Staten behoren. En laat deze nou toch wel eens nét in onze toekomstige staat liggen: New Jersey
Beide relatief onbekende regio’s zitten immers op het niveau van de grote Amerikaanse metropolen.

Bij Bergen-Passaic plaatsen ze deze info:
The Bergen-Passaic area has hit the top ten again--last year it was No. 2. This year, it scores far better on income growth, but housing and cost of living are very, very expensive. That's not that surprising--the area is full of commuters to New York City, and some local towns, such as Alpine, are among the priciest in the country.

En over Middlesex zeggen ze:
Most of the country has never heard of Middlesex, N.J., so how can it make the list? This wouldn't be the first time--last year it was at number five. Middlesex residents mainly take a hit on cost of living and housing affordability. Located in the center of the state, the county is home to large companies, including Merrill Lynch and Bristol-Meyers Squibb, and is one of the fastest growing in New Jersey.


Bij de samenstelling van zijn lijst bekeek Forbes welke locaties het meest geschikt zijn voor het zakenleven en een professionele carrière. Daarnaast werden ook de jobmarkt, de inkomensstijging en de kosten van het levensonderhoud in aanmerking genomen.

Seattle blijft jaar na jaar de lijst van overprijsde regio aanvoeren. “De stad scoort slecht over de hele lijn”, aldus Forbes. "De regio lijdt nog steeds onder de dotcom-crisis van vijf jaar geleden. De tewerkstelling kent er nauwelijks een groei en het levensonderhoud is er bijzonder duur." Gehoopt wordt dat de aanwezigheid van bedrijven als Microsoft, Boeing en Starbucks voor een heropleving zullen zorgen.
Op de tweede plaats volgt New York. "De locale economie doet het goed en de inkomens stijgen, maar het levensonderhoud en de woningprijzen maken van New York een peperdure stad om te wonen," aldus nog Forbes. De derde plaats wordt ingenomen door Portland (Oregon), dat eveneens klappen kreeg tijdens de dotcom-crisis. "De werkloosheid ligt er hoger dan gemiddeld en de woningprijzen gingen er op één jaar tijd met nagenoeg 20.000 dollar omhoog."
Chicago - weinig inkomensgroei en dure woningen - en San Jose maken de top vijf rond. San Jose - het hart van Silicon Valley - heeft een moeilijk om de tewerkstelling op te krikken, terwijl er een duidelijk woningtekort is, wat de vastgoedprijzen de hoogte indrijft.
Maar ook het voor buitenlanders minder bekende Bergen-Passaic (NJ) is in de Verenigde Staten een bijzonder duur gebied. "Woningen zijn er duur, net zoals het levensonderhoud," aldus Forbes. "Dat heeft veel te maken met de forenzen die elke dag naar New York gaan werken."
San Francisco werd op een zevende plaats gerangschikt, vooral door de hoge woningprijzen en de sputterende jobmarkt. De meest opvallende verschijning in de top tien is echter ongetwijfeld Middlesex (NJ), een stad die zelfs voor vele Amerikanen een onbekende is. De stad - waar ook enkele grote bedrijven zijn gevestigd, zoals Merrill Lynch en Bristol-Meyers Squibb - vormt echter één van de snelst groeiende regio's van de Verenigde Staten.
De top tien wordt rond gemaakt door Denver en Los Angeles.

2 comments:

Annemiek said...

Ik hoop dat het bedrijf van je man goed mee zal betalen aan huisvesting als je in zo'n duur gebied terecht komt.
Dit weekend komen we weer een beetje in de buurt van je toekomstige stek, in Mount Laurel, waar we vrijdag 1 nachtje in een hotel zullen zitten.

kastelke said...

Annemiek, 'k zal hen misschien dat artikelke ook eens moeten bezorgen?
;-))