About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Wednesday, May 17, 2006

Toeristische diensten
Een berichtje in de webkrant van RVI (Radio Vlaanderen Internationaal) trok mijn aandacht: België verkopen in de VS”…
In 1973 trok Frederique Raeymaekers naar Amerika om er te gaan werken voor Unicef. Een paar jaar later kon ze aan de slag bij de Wereldbank in Washington DC en nog later werd ze hoofd van het buitenlandkantoor van Toerisme Vlaanderen in New York. Daar probeert ze nu al ruim 20 jaar om België als toeristische bestemming te verkopen aan de Amerikanen.
Lees hier verder.

Vreemd toch, de idee dat je je land elders tracht te ‘verkopen’. Ook al heb ik zelf al een aantal keer contact gehad met een toeristische dienst van andere landen in België, zoals Visit Britain en Maison de la France , toch heb ik er nooit bij stil gestaan dat een kikkerlandje als België ook zo’n vestigingen heeft elders in de wereld, met als doel toeristen naar België te lokken. Ik zie het al voor me, ten huize van George en Mandy, ergens in Missouri, terwijl ze TV aan ’t kijken zijn: “Honey, ik zag dat er een Belgische toeristische dienst is in New York. Misschien moeten we maar eens naar België op vakantie gaan!”…

Maar heel wat meer landen blijken dus in België een toeristische dienst te hebben. Jaja, zelfs Nederland!

En dat terwijl België toch maar een klein landje is… en dus relatief weinig toeristen op de been brengt.

Aha! Ook Amerika heeft een toeristische dienst in ons land.
Maar ook deze link: http://www.seeamerica.org/ (naar alle toeristische diensten van 50 Amerikaanse staten, met uitleg over alle nationale parken, enz. ) vind ik wel handig.

Misschien moet ik maar eens een kijkje gaan nemen bij die landen die zich bij ons trachten ‘te verkopen’, wie weet vinden we nog een pareltje dat we eens willen gaan ontdekken!

2 comments:

Manic said...

België lokt nog vrij veel toeristen gezien onze geringe grootte. Dat Brussels zowat de meest bekende stad in de wereld -of toch in Europa is- doet daar zeker een schepje boven op. De Belgisshe chocolade, het Belgische bier en de Antwerpse diamanten lokken de rijke luizen. Brugge is vol Aziaten het ganse jaar door. België is een leuk loand om eens te bezoeken. De moorden van de laatste maand heeft ons imago echter wel geen deugd gedaan. Hopelijk blijven de toeristen komen.

ilse said...

Mij lijkt het geweldig om zo'n job te hebben. Denk dat je constant in vakantiesfeer bent.