About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Tuesday, May 02, 2006

New Jersey facts and trivia

Op http://www.50states.com/facts/newjerse.htm vond ik een aantal leuke wetenswaardigheden over Amerika, o.a. over New Jersey. De ene al gekker dan de andere, je leest het zelf maar na. Een groot deel van die 'feiten' zegt mij, als niet-Amerikaan en niet-inwoner van New Jersey absoluut niks, ik zou dus moeten opzoeken waar het juist over gaat. Maar een kleine selectie wou ik je hier toch geven:Photobucket - Video and Image Hosting

1. New Jersey has the highest population density in the U.S. An average 1,030 people per sq. mi., which is 13 times the national average.
2. North Jersey is the car theft capital of the world, with more cars stolen in Newark then any other city. Even the 2 largest cities, NYC and LA put together.
3. New Jersey has the most dense system of highways and railroads in the U.S.
4. Picturesque Cape May holds the distinction of being the oldest seashore resort in the United States and one of the most unique.
5. New Jersey has the most diners in the world and is sometimes referred to as the diner capital of the world.
6. North Jersey has the most shopping malls in one area in the world with seven major shopping malls in a 25 sq. mile radius.
7. New Jersey has over 50 resort cities and towns, some of the nations most famous, Asbury park, Wildwood, Atlantic City, Seaside heights, Cape May.
8. New Jersey is a major seaport state with the largest seaport in the U.S. located in Elizabeth.
9. Jack Nicholson, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Redman, Das EFX, Naughty by Nature, Sugar Hill Gang, Lords of the Underground, Jason Alexander, Queen Latifa, Shaq, Judy Blume, Arron Burr, Whitney Houston, Eddie Money, Frank Sinatra, Grover Cleveland, all New Jersey natives.
10. Atlantic City is where the street names came from for the game monopoly.
11. Atlantic City has the longest boardwalk in the world.
12. The first Indian reservation was in New Jersey.
13. New Jersey has the tallest water tower in the world.
14. The first Drive-In Movie theatre was opened in Camden.
15. New Jersey has a spoon museum featuring over 5,400 spoons from every state and almost every country.
16. Modern paleontology, the science of studying dinosaur fossils, began in 1858 with the discovery of the first nearly complete skeleton of a dinosaur in Haddonfield, New Jersey. The Hadrosaurus is the official New Jersey state dinosaur.

Als je New Jersey niet kent, en je leest al die dingen die ze opsommen op die website, dan lijkt het me haast niet te geloven dat je daar nog leuke en hele groene gebieden hebt zoals Princeton...


Photobucket - Video and Image Hosting

Voor de rest was er vandaag niet veel nieuws te melden. Het weer wordt beter, dat is duidelijk, en morgen zou het lekker warm worden. Ik denk dat ik dus maar eens in de tuin ga werken en tussendoor dus een beetje in het zonnetje ga liggen. Waar had ik die hangmat ook al weer gelaten?...

8 comments:

Kasaka said...

Nou, New Jersey heeft ook de bijnaam "The Garden State", dat moet ook ergens vandaan komen. Ik wil wel wedden, dat het gros van de mensen in Noord- en West-Jersey wonen, want het zuiden en oosten van de staat is vrij groen en mooi.

dries said...

new jersey is idd zeer dicht bebouwd, van wat ik mij kan herinneren. in amerikaanse termen, natuurlijk :)
en grootste watertoren! en veel diners! (diners zijn moeilijk te beschrijven eigenlijk. een beetje als een bistro misschien?)

Patrick said...

Hmmm Ik zou denken dat in het noord-oosten dichtbij New York City, de meeste mensen wonen.

Diners zijn geweldig en dan bedoel ik diners met nog het interieur van de jaren 60 en de serveersters in werkkleding van de jaren 60.

Ik bestel altijd de house special in welke diner ik ook kom. Dat betekent: ontzettend veel en lekker eten voor weinig geld. Amerikanen noemen dat: heart attack on a plate :-)

Hilde said...

Wat ik zou onthouden : 1)koop geen dure auto, die stelen ze steevast. Een leuk tweedehands wagentje lijkt me beter... 2)'t zal moeilijk worden om geen kilootjes bij te komen met al die heerlijke diners in de buurt...3)maar je kan natuurlijk veel shoppen en al de overtollige kilo's eraf lopen 4)wordt je creditkaart geweigerd omdat je teveel hebt gespendeerd, kan je nog altijd op de boardwalk terecht... ;-)

Groetjes,

Annemiek said...

Op de grens met Pennsylvania is het erg groen, en ligt een mooi gebied, Delaware Gap.
Als iemand uit NJ komt vraag je; "which exit?"

kastelke said...

@Kasaka: ik heb me laten vertellen dat dat komt omdat ze daar heel wat groenten kweken voor de rest van het land, alhoewel ik zelf altijd gedacht heb NJ deze naam kreeg vanwege z'n vele groen.

@Dries: die watertoren moeten we toch eens gaan bekijken als we ginder geraken.

@Patrick: bedankt voor de tip van de 'house special'!

@Hilde: hahaha, da's een goeie!

@Annemiek: ik veronderstel dat ze dat al lachend bedoelen, omdat NJ (naar Amerikaanse normen) nogal klein is?

Marjon said...

Ik denk dat die vraag over die exit ook te maken heeft met de Jersey Turnpike die door de staat loopt.
En veel mensen kennen eigenlijk alleen die Turnpike met zijn fijne petrochemische industrie en andere ellende. Dan geloof je bijna niet dat er ook mooie natuur in de staat is.

Annemiek said...

Het wordt grappend gezegd vanwege het drukke en bebouwde gebied vlakbij NYC, inderdaad ook de turnpike. In dat gebied zijn er zo veel autowegen.