About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Monday, July 11, 2005

Rommelen op zolder

‘k Ben aan’t rommelen geweest… Op de zolder. Lieve deugd, wat houdt een mens toch een hele boel dingen bij! En dan te bedenken dat die spullen al een hele weg hebben afgelegd:
De meeste van die dingen ‘woonden’ ook al bij ons toen we nog in Limburg woonden, 4 jaar geleden. Terwijl we ons nieuwe huis bouwden zijn ze in dozen gegaan, en hebben ze opgeslagen gestaan gedurende bijna 2 jaar. Dan zijn ze naar de provincie Antwerpen verhuisd, en werd onze zolder hun nieuwe woonplaats. Want al die tijd hebben we het meeste van die spullen nog niet gebruikt.

Daarom wou ik nu eens heel grondig door al die dingen lopen, zodat dat niet op het laatste moment terecht gaat komen. Tevens kan ik dan de zolder opdelen in aparte zones:
De speelkamer van onze zoon, met daarin alle spullen die hij nog gebruikt en liefst ook mee wil verhuizen.
Een deel waar spullen staan die ik nog graag zou willen verkopen (een trip-trap, een box, een collectie bierglazen, een kookpottenset dat niet meer kan dienen omdat het niet werkt op mijn inductiekookplaat,…).
Een deel waar spullen staan waarin onze vrienden eens moeten snuisteren om te zien of er iets bij is dat zij nog kunnen gebruiken (voor op hun zolder of in hun kelder, hahaha).
Een deel dat nog naar de kringloopwinkel gebracht gaat worden.
En een deel van spullen die effectief mee moeten verhuizen naar Amerika (decoratie voor Kerstmis, Pasen, Halloween,…).
Als ik het zo indeel, dan is het ook makkelijk voor de mensen van de verhuisfirma om in te schatten hoeveel super-grote containers we nodig hebben. Ik vrees namelijk dat wij echt niet toe gaan komen met zo’n grote container. Schande zou het zijn, ik weet het, we zijn maar een gezinnetje van 3. Maar we hebben 3 volledig ingerichte slaapkamers, een groot ingericht bureau, en dan heb je natuurlijk nog al de meubels en zo van de salon, eetkamer, 2 badkamers, dressing, keuken, wasplaats, berging, garage, tuinhuis,… Aiaiai, dat gaat nog wat worden.
Waarschijnlijk ga ik die laatste maand dus toch nog moeten beslissen wat ik nog meer weg ga doen. Maar daar zal ik nu voorlopig maar niet aan denken, eerst verder de zolder opruimen. De mensen van de kringloopwinkel gaan gelukkig zijn (‘k heb er al 3 ritjes met de auto opzitten).

4 comments:

@nn said...

Ha Elke, eindelijk nog van jou kant ook wat nieuws. Rommelen, dat ken ik, dat houdt ook niet meer op tot je op het vliegtuig zit...
Die containers zijn echt reuzegroot hoor, ze stapelen alles er netjes in, geen gaatje mag ongevuld blijven -stabiliteit-, je staat ervan versteld wat daar allemaal in kan, bij ons was een 40-foot cont. slechts voor 2/3 gevuld, we hadden dus nog veel meer kunnen meenemen en hebben ondertussen al van veel spullen spijt.
Ik ben blij dat ik mijn trip-trap en een babyreisbedje met een setje lakens enz. wel mee heb, wat als familie of vrienden met baby/peuter komt logeren?
Veel kookplaten zijn op gas, kun je dus ook je kookpottenset vast wel op gebruiken.
O jee, dat wordt nog sorteren en de spullen vliegen vast nog van de ene hoek naar de andere en dan weer terug. Succes.

kastelke said...

Dank je voor de goede moed die je me geeft, Ann. ;-))

Misschien moet ik inderdaad nog maar een bijkomend hoekje voorzien:
dingen die meegaan àls ze nog in de container kunnen.

Annemiek said...

Hi
Er kan inderdaad heel veel mee! Te gek wat een mens kan verzamelen, niet? Wij wonen nu 13 jaar in dit huis, en ik begin te denken dat iedere 3 jaar verhuizen nog niet zo'n gek idee was, al was het alleen al om alles eens te sorteren wat je wil bewaren en wat niet.
Succes ermee hoor!

Petra said...

Oh ik ken jouw gevoel zo!!
Wij hebben ook heel wat gesorteerd. En toen de container kwam had ik zoiets van dat kan niet allemaal van ons zijn, we hadden al zoveel weggedaan. hi hi hi
Maar er past inderdaad heel veel in een container en ook die van ons was niet helemaal vol. Dus hou dat bij de twijfelgevallen maar in gedachten ;-)
Groetjes en succes met sorteren.
Petra