About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Sunday, March 02, 2008

Chuckwagon

Gisterenavond hadden we een mini-meeting met enkele mensen van het Alles Amerika forum.
Als locatie waren we naar het Amerikaanse BBQ-restaurant ‘Chuckwagon” in Tongeren getrokken.
http://www.chuckwagonbar-b-que.be/?left=foto

Dit was werkelijk een heel geslaagde avond!

Het gezelschap:
Het gezelschap

Klein verslagje:

We zijn begonnen met 2 appetizer plates die voldoende waren voor 15 personen! Amerikaanse porties dus. Wat lag er zoal op? Chicken wings, onion rings, gefrituurde inktvis, iets met jaleno pepers in vermengd, en nog iets met kaas (andere forumleden vullen maar aan!), en nog wat dipsausjes.

Nadien hebben we allemaal voor zo'n menu uit de buffet-formule gekozen. Je hebt dan toegang tot soep, koud en warm buffet, een hoofdschotel bestaande uit vis of vlees (of een hamburger in 1 van z’n vele variëteiten), en tot slot nog koffie.
Sommigen gingen voor de soup of the day, welke een lekker kippensoepje was, anderen verkozen koud buffet (en weer anderen combineerden beiden).
Nadien kwam dan het hoofdmenu. Er waren er die voor de steak gingen, maar ze hadden ook heerlijke zalmmoot en de cheeseburger was ook hmmmm.

Caroline aan het koud buffet:
Koud buffet

Als je voor de buffetformule gaat dan kan je dus ook nog van het warme buffet gaan nemen, en daar was o.a. chili con carne, cowboy meatballs, aardappelschijfjes met een looksausje, rijst, ...

Terwijl we nog gezellig zaten na te genieten kregen we ook nog een drankje van het huis aangeboden: een cactusjenevertje.

Dennis, Rob en Jan:
Dennis, Rob en Jan

Om een idee van de prijs te geven: we hebben een hele avond lekker gegeten en gedronken (frisdrank, wijn, bier, koffie) vanaf 17.30 tot iets na 23.00 u, en we moesten 480 euro betalen voor 15 personen. Dat is dus 32 euro per persoon. Lang niet slecht zou ik zeggen, en zeker voor herhaling vatbaar want die hamburgermenu's van hen wil ik zeker ook nog eens proberen!

Schilderijen van 1 van de Osmond broertjes

Grappig is dat we eigenlijk de eigenaars ‘kennen’ zij het uit een andere setting. Toen wij jaren geleden aan onze nieuwbouw begonnen en wegtrokken uit Limburg, hebben wij een groot deel van meubels en dergelijke opgeslagen bij Extra Space in Hasselt. Daar had je individuele boxen die ook nog eens geclimatiseerd waren, en dat was wat we zochten. Onze meubeltjes hebben daar toen ruim een jaar gestaan. We maakten toen ook kennis met de eigenaars: de Texaan Chuck (een construction worker die dus die hal eigenhandig gebouwd had) en zijn Limburgse echtgenote.
Ondertussen blijkven Chuck en zijn vrouw die zaak van de hand gedaan te hebben, en hebben ze Chuckwagon opgestart. Zijn vrouw herkende ons nog! Spijtig genoeg hebben we maar even met haar kunnen spreken omdat ze nog herstellende was van een longontsteking en terug naar huis ging. Maar Chuck is een aantal keer aan de tafel geweest en had nog wat gesprekken met o.a. de Amerikaanse Anna die hem voorzag van tips over waar hij nog lekkere Amerikaanse voedingswaren kon vinden.

Wij gaan heel zeker nog eens terug naar Chuckwagon, want er staan nog wel wat dingen op het menu die we willen proeven.

Ik leerde trouwens nog iets bij, want de naam ‘Chuckwagon’ is niet zomaar (alleen) afgeleid van Chuck zijn voornaam:
A chuckwagon was originally a wagon that carried food and cooking equipment on the prairies of the United States and Canada. They would form a part of a wagon train of settlers or feed nomadic workers like cowboys or loggers. It was common for the "cookie" who ran the wagon to be second only to the "trailboss" on a cattle drive. The cookie would often act as cook, barber, dentist, and banker.

4 comments:

Annelica said...

Bedankt voor de tip Elke! Dat restaurant wil ik best wel eens gaan proberen, vooral dan om nog eens een lekker goeie verse Amerikaanse hamburger te eten!

www.vandijkjes.punt.nl said...

Ziet er gezellig uit. Ik las er al iets over op het forum. Jammer dat hier ind e VS alles en iedereen een beetje ver uit elkaar woont.

gr petra

Miranda said...

Nou het idee is inderdaad eng, als je kind ineens de fullcontrole heeft over de auto, maar hij mag niet harder dan 15 miles= 30 km per uur in het begin en nu hij wat beter de controle heeft schroeven we langzaam de snelheid op. Maar je heb gelijk. Het is raar, maar het went snel gelukkig zolang het maar op de parkeerplaats is. Hahaha.Miranda

Miranda said...

Elke, ik weet dat die mashmallows in Nederland in de meeste supermarken liggen, spekjes valt misschien als alternatief te doen. En staat er op de vogeltjesmarkt niet meer een man met een kraam vol spekken? wie weet heeft hij ze wel. Succes en laat horen of lezen op je blog of ze goed bevallen zijn.