About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Wednesday, January 04, 2006

Dat Speciale Gevoel...

De feestdagen zijn achter de rug, de vrienden zijn gezien, de wensen zijn uitgebracht…
En zo zijn we dus nu 4 januari… van het jaar waarin HET gaat gebeuren.

Het is wel een beetje vreemd allemaal: je viert Kerstmis en het nieuwe jaar met je vrienden, en je denkt dan dat dit de laatste keer is dat je dat in deze groep doet (toch voor tenminste 3 jaar). Je breekt je kerstboom af en ruimt al die spulletjes op, en je gaat je dozen grondig herorganiseren: een doos om hier in een container achter te laten, een paar dozen om mee naar Amerika te nemen, en een aantal dingen waarvan je besluit dat ze noch de moeite zijn om mee te nemen, noch de moeite zijn om ruimte in een opslagplaats in te nemen, dus die belanden in de vuilnisbak.

En toch dring het nog steeds niet écht tot je door dat je nu toch wel stilaan aan het aftellen bent. Vreemd, niet?
Ik denk dat zo’n gevoel maar écht gaat komen als je ziet dat je op medische controle moet, als die mijnheer van de verhuisfirma langs komt om te kijken wat er allemaal mee kan, als je bericht krijgt dat je een weekje over moet komen om op huizenjacht te gaan, als je een échte datum op je kalender kan zetten omdat de vliegtuigtickets geboekt werden, enz.
Ach, we zullen wel zien wanneer dat Echt Aftel-Gevoel gaat komen. Tenslotte ben ik iemand die beter begint te presteren als er een deadline tegen grote snelheid op me af begint te komen. En ondertussen doen we maar lekker op ons gemakje verder… wetende dat hét toch wel gaat komen.

9 comments:

Petra said...

ohhhhh allemaal zo bekend !!!
Zo raar om te voelen dat je niet weet op welke plek je volgend jaar Kerst viert.
Het grote aftel moment kwam bij mij op het vliegveld in Amsterdam, net voor het allerlaatste afscheid van onze dierbaren. Alsof toen pas alles echt leek. Alsof de rollercoaster waar ik in de voor gaande maanden in had gezeten in eens heel even stil stond. Heel raar....
Wens je heel veel succes de komende weken. Als ik nu terug kijk op afgelopen jaar is het me allemaal meegevallen en kijk ik er met een goed gevoel op terug. Dat zullen jullie met Kerst 2006 ook vast hebben.
Groetjes Petra

Annemiek said...

Het zal een hele tijd "de laatste keer dat we...." zijn. Eigenlijk begin je het afscheid nemen daar al mee. En dan op naar het nieuwe.

Gigi said...

Mocht je in de buurt van Clinton (Hunterdon County, NJ) komen wonen (een hele rustige en heuvelachtige streek en toch redelijk centraal), dan kan ik je aan een hele goede makelaarster helpen, die ons hier ook aan een huis heeft geholpen. Wonen hier sinds 3 jaar en hebben het hier heel erg naar onze zin.
Onze kinderen zijn 7,9, en 11.

Gigi

Kasaka said...

Sterkte met alle voorbereidingen! Er komt toch heel wat bij zo'n landverhuizing kijken!

kastelke said...

@Gigi: hoe kan ik met je in contact komen?
Hunterdon is inderdaad een streek waar we aan't zoeken zijn.

@Petra: ik herinner mij nog al jouw posts over al die afscheidmeetings die jullie hadden... Oh, wat heb ik toch met jou meegeleefd toen... (en nu nog hoor!)

@Annemiek, het is inderdaad heel dikwijls dat je denkt: "Het is waarschijnlijk de laatste keer dat..." of "Dit moeten we toch nog wel eens doen vooraleer we vertrekken". Maar we kijken zeker en vast al uit naar het nieuwe.

Annelies said...

Djeeee, allemaal heeeeel herkenbaar. Ik maak het nu in omgekeerde richting mee.. wij zijn op househuntingtrip in belgie voor onze terugkeer van de US in maart te regelen ... niet gemakkelijk... je wil toch niet toevallig jouw app verhuren? ;-)

Annelies said...

by the way: wanneer gaan jullie trouwens vertrekken naar de US??

kastelke said...

@Annelies: we gaan ons huis wel verhuren, en 't is niet eens zo ver van de grens Antwerpen-Limburg, maar het is wel >300m²... En dat is niet zo direct wat jullie zoeken hé?...
Je kijkt toch ook op www.immoweb.be?
Als we een vertrekdatum hebben, dan zal ik het hier wel vermelden.

gigi said...
This comment has been removed by a blog administrator.