About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, January 21, 2006

33 jaar gepalaver...

Zoals sommige van de lezers hier al weten, ben ik in mijn ‘vrije tijd’ lid van de studiegroep EduRatio (www.eduratio.be). Via die weg willen we trachten om onze beleidsmensen, de scholen, de leerkrachten, de lerarenopleiding, de pedagogische begeleidingsdiensten e.d. op de hoogte te brengen van de (overweldigende) wetenschappelijke informatie die beschikbaar is rond hoogbegaafde en/of snellerende leerlingen.

Het nieuwste stukje dat we deze week afleverden werd geschreven door mede-lid Luc Kumps, met de hulp van Magda Vandoninck. Het toont aan dat men in het Vlaams Parlement al meer dan 30 jaar zit te palaveren rond dit thema, maar dat er nog steeds niks concreets uit de bus is gekomen voor deze kinderen.
En zeker nu de minister Vandenbroucke de lat naar beneden gaat halen door grote getallen kinderen die momenteel nog in het Bijzonder Onderwijs zitten door te verwijzen naar de gewone scholen (ZONDER de broodnodige extra persoonlijke begeleiding van deze kinderen!), én door de toetsennormeringen op leerlingvolgsystemen naar beneden te halen (zodat ook anderstaligen goede scores kunnen behalen), vinden wij het heel belangrijk om er onze volksvertegenwoordigers nog eens op te wijzen dat er ooit al heel veel gezegd is, maar dat er jammer genoeg niks in de praktijk gebracht geweest is. Kortom: we staan al meer dan 30 jaar ter plaatse te trappelen!
Want als het algemene niveau in onze scholen officieel naar beneden gehaald gaat worden, dan gaan deze kinderen zich NOG erger vervelen…
Voor diegene die interesse hebben: http://www.eduratio.be/palaver.html

1 comment:

Annemiek said...

Zo wordt de kwaliteit naar beneden gehaald.
Vanmorgen las ik een artikel over het verschil hoe jongens en meisjes leren, http://www.msnbc.msn.com/id/9285515/site/newsweek
Daar wil ik eens meer over lezen.