About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, April 05, 2008

De Bende - Foto: landschap

’t Was een leuke namiddag: we kwamen nog eens samen met “De Bende”: oom Luc en tante Ingrid, neef Felix, tante Magda, en wij. Normaal gezien doen we dat regelmatig, maar dit jaar was het de eerste keer dat het er van kwam om nog eens met allen tezamen te zijn. We zijn gaan eten in een grillrestaurant en het was lekker en gezellig.
Voor een volgende bijeenkomst moeten we niet lang wachten: 11 mei zitten we aan het communniefeest van neef Felix! Ze hebben ons al heel nieuwsgierig gemaakt naar het menu, en we zijn gewaarschuwd dat we een week vooraf al maar beter op dieet gaan... Aiaiai, als dat maar goed komt! Straks rollen ze ons naar huis.

Eerder deze week maakte ik met manlief en onze hond nog een wandeling “op het einde van de straat”. Het landschap vond ik heel mooi, en ik maakte dus ook wat foto’s. Want dat is de opdracht die ik tegen maandag ook moet binnenleveren: landschappen...
Dus: breng je stemmen maar uit!

Foto 1:
Photobucket

Foto 2:
Photobucket

Foto 3:
Photobucket

Foto 4:
Photobucket

Foto 4 heeft mijn voorkeur, omwille van de kleuren en het lijnenspel.

7 comments:

www.vandijkjes.punt.nl said...

ik vind foto 3 het mooiste. Kan niet uitleggen waarom.

Gr petra

Annemiek said...

Foto 1 krijgt van mij de stem. De lucht met de wolken is mooi, en het donker en licht van de grond.
Moeilijk hoor, ze zijn allemaal wel mooi.

Sally said...

foto 4 heeft ook mijn voorkeur. heldere kleuren.

Jasmino said...

Foto 4 is ook mij voorkeur. Mooie kleuren, mooie compositie en door het water (=diagonale lijn) wordt je oog ergens naar getrokken. Diagonale lijnen doen het altijd goed op een foto!

Miranda said...

Foto 1. Heel herkenbare blauwe Nedelands/Vlaamse luchten. Waarschijnlijk geeft het ook mij een gevoel van thuis. Een andere verklaring heb ik ook niet, maar onze wolken zijn wereldwijd door vele grote kunstenaars vastgelegd en bekend. Maar eigenlijk zijn ze allemaal mooi, maar die springt er voor mij net iets meer uit.

Houdoeg of salukes Miranda

Annelica said...

Ik stem ook op foto 4. De rivier trekt de kijker mee de foto in. Mooi.

Manon said...

Ik vind het moeilijk kiezen tussen foto 1 en 4.
Leuk dat je zo met fotografie bezig bent.