About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, July 28, 2007

Harry Potter

Gisteren heb ik me nog eens opgeofferd om met m’n mannen naar de film te gaan. Eigenlijk doe ik dat niet graag, want zo lang stilzitten in een zeteltje om naar een film te kijken, is moeilijk voor me. Tenzij de film me écht aanspreekt, maar dat is zelden het geval. Maar ach, ze gaan al zo vaak met hun tweetjes, en zijn telkens een beetje teleurgesteld als ik niet mee ga. Aangezien ik weet dat ‘Transformers’ de volgende film op onze zoon z’n lijstje is, dacht ik dat ik maar beter nu mee zou gaan:
Harry Potter en de orden van de Feniks.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Twee keer viel ik bijna in slaap, al mag ik niet echt zeggen dat de film slecht is. Maar wel teleurstellend. Als ik zo’n boek lees, zie ik het zelf als een film voor me. En ik moet zeggen dat ik “mijn film” stukken beter vond. Maar ach, steek zo’n geweldig fantasierijk verhaal van zo’n 700 pagina’s maar eens in een film van twee uur…

Met Dusza gaat het ondertussen terug ok. Sinds gisteren gaat ze ook terug spontaan drinken. Ik moet wel haar eten terug langzaam opbouwen van de dierenarts. Vanaf gisteren mag ik dus haar dieet van beschuit, platte kaas en yoghurt terug beginnen aanvullen met haar normaal voedsel. Voor vandaag heb ik dus al rijst gekookt. Met wat worteltjes en komkommer er bij zal ze weer lekker smullen! Ze zit al te likkebaarden als ik dat klaarmaak.

11 comments:

@ndrea said...

Het boek waarnaar de film gemaakt is, is al een hele tijd geleden. Moet zeggen dat ik de films toch knap gemaakt vind (heb de laatste nog niet gezien, wel net het laatste boek gelezen: beter dan de twee ervoor!!) Zal snel eens gaan kijken.

Jasmino said...

Ik begrijp wat je bedoelt, Elke, ik kan ook het geduld maar moeilijk opbrengen voor een film.

Fijn dat het met Dusza weer goed gaat!

Ellie said...

Vind films best leuk, maar heb hetzelfde, als ik een boek gelezen heb...valt de film altijd tegen. Mijn fantasie in me hoofd...kan het gelukkig nog steeds beter !!

Groetjes Ellie

petra van dijk said...

Ik kan me er helemaal niets bij voorstellen. Harry kan me niet boeien. Hier is film nummer 5 uit en daar zijn mijn dochters heen geweest, die vonden hem goed.

Ja wij krijgen ook wel eens buikgriep. Fijn dat hij opknapt. Arm beest.

gr petra

Kasaka said...

Fijn, dat Dusza zoveel beter is! Ik vond de film wel erg goed, maar ik denk ook, omdat het alweer een tijd geleden is, dat ik het boek heb gelezen. Ik herinner me details van boeken niet goed en kan ze ook eindeloos herlezen.
Verder ben ik net als jij, vaak te ongedurig om de lange zit van een film te doen.
Rick is er echter dol op, dus ik ga toch best vaak mee. In de bioscoop vind ik het dan wel leuk.
We hebben een theatertje beneden, waar de anderen vaak een dvd gaan kijken, maar voor mij moet dat echt een heel bijzondere film zijn. Ik ben er te ongedurig voor.

Annemiek said...

Fijn dat Dusza het weer beter doet.
We hebben de film nog niet gezien, de kinderen wilden liever naar Transformers. Die was iets beter dan ik verwacht had, want ik had er 0,0 van verwacht. Maar echt iets voor de oudere kinderen. Handig dat je kon kiezen, is je man het haasje voor de volgende film met je zoon?

Manon said...

Gelukkig gaat het met Dusza stukke beter, is toch weer een opluchting denk ik zo.
En ja, de film in mijn hoofd bij het lezen van een boek is toch altijd beter dan de echte film zien. Ik miste ook wel een aantal dingen wat ik best jammer vond. Maar ja je kan niet alles in twee uur proppen! Groetjes

Hilde said...

Harry Potter... een hele hype waar ik niet zoveel van snap, maar ik heb me dan nooit de moeite genomen om de boeken te lezen of de films te gaan bekijken. Misschien moet ik er ook eens naartoe...

Goed dat Dusza weer opknapt!

Groetjes,

Cindyjeke said...

Ik vond hem spannend, maar ja ieder heeft zijn eigen mening, en dat is maar goed ook. Ik slaap ook meestal in de biosscoop, maar niet met de Harry potter film.Groetjes vanuit NL,

blips said...

Volgens mij moet je eerst naar de film en dan pas lezen maar ja dan is het boek geen spannend boek meer. Trouwens zelf heb ik 1 film van Harry Potter gezien en geen enkel boek gelezen, mis ik nou wat?

Sally said...

Ook hier staat Transformers op de verlanglijst (en The Simpsons). Ik vond HP wel meevallen, maar net als alle vervolgdelen, deel 1 blijft toch het beste. Fijn dat het met Dusza weer beter gaat.