About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Saturday, December 02, 2006

Nog meer Belgische bieren in de USA, o.a. Hoegaarden!!!

Photobucket - Video and Image Hosting
Hoegaarden

Het is lang geleden, maar hier volgt nog eens een keer goed nieuws voor de liefhebbers van Belgisch bier in de USA! En ik denk dat er hier een paar lezers gaan zijn die dit heel goed nieuws vinden!
In maart had ik al eens een bericht geplaatst over Global Beer , de importeur van Belgische bieren in 32 staten in Amerika.
Maar vanaf 1 februari gaat de Amerikaanse brouwerij Anheuser-Bush een aantal van InBevs premium merken (o.a. Beck's, Bass, Stella Artois, Hoegaarden en Leffe) importeren en wordt het bedrijf in de Verenigde Staten verantwoordelijk voor de verkoop, promotie en distributie van deze biermerken.

Photobucket - Video and Image Hosting
Leffe

InBevs Canadese merken, waaronder Labatt Blue en Labatt Blue Light en ook Brahma, zijn uitgesloten van deze overeenkomst.
Anheuser-Bush, met hoofdzetel in Saint-Louis, is bierleider in de VS met biermerken als Budweiser en Bud Light.
Meer (Engelse) info kan je hier vinden.

Photobucket - Video and Image Hosting
Mijn thuis is waar m'n Stella staat...Voor diegenen die al enige tijd weg zijn uit België en ‘de markt’ niet echt gevolgd hebben: Inbev ontstond in 1988 uit een fusie tussen de Leuvense brouwerij Artois en brouwerij Piedboeuf uit Jupille, en kreeg toen de naam Interbrew.
In 1995 werd het Canadese Labatt's overgenomen. Na een fusie in 2004 met het Braziliaanse AmBev werd het bedrijf omgedoopt in Inbev.

Photobucket - Video and Image Hosting
Beck's

De brouwerij top 5, 'volgens geraamd biervolume (in miljoen hectoliter)
1. InBev: 190
2. Anheuser-Busk: 152
3. SABMiller: 135
4. Heineken: 107
5. Carlsberg: 78

Photobucket - Video and Image Hosting
Bass
Spijtige genoeg zal je dus nog moeten wachten tot februari. Net iets te laat voor de Kerstman. Maar wel ruim op tijd voor de paashaas!!!

11 comments:

Petra said...

Wij kopen hier ook vaak de Hoegaarden. Bij de World Market ;-)
Vooral zomers. En dan het glas onder de kraan en dan even in de vriezer voor een mooi frosted laagjes......

http://www.worldmarket.com/home.jsp

Groetjes Petra

ilse said...

Hoewel ik al lang niet graag bier drink, zou ik toch voor een witte Hoegaarden kiezen. Dat moet natuurlijk als je van die streek afkomstig bent. Inbev is inderdaad de absolute marktleider en daar mogen we toch een beetje fier op zijn eh.

Kasaka said...

De genoemde bieren kunnen we hier toch al krijgen? Whole Foods en World Market verkopen ze. Heerlijk, vooral Rick is er dol op!

Hilde said...

Inderdaad heb ik ze hier ook al gedronken (maar wel duur, hoor!)

Nu juich ik dit alleen maar toe! Anheuser-Busch heeft zijn zetel nl in St.Louis, dus zullen deze Belgische bieren hier waarschijnlijk overal te verkrijgen zijn en aan normale prijzen....

Groetjes,

blips said...

Stella Artois ken ik nog wel toen ik in Limburg woonde. Maar heb het hier nog niet gezien. Moet dan maar eens vaker naar de World Market gaan.
Trouwnes daar kon je eerder ook sate-suas krijgen maar dat heb ik daar in eeuwen niet meer gezien.

kristine@LA said...

Stella Artois kun je hier ook bij Vons krijgen... een heel gewoon warenhuis! Voor de specialere Belgische biertjes ga ik naar Beverage Warehouse op Mc Connel, een zijstraat van Culver Bld (vlakbij de "90" freeway). Daar kan je vinden: Kasteelbier, Chimay, Gouden Carolus, Stella, Hoegaerden, Wittekerke, Affligem, Geuze Lambik, Kriek Lambik, Kwak... en nog zoveel meer Belgische lekkere biertjes. Dus geen gebrek zou ik zo zeggen!

Annemiek said...

Met bier kunnen ze me niet blij maken, maar voor de liefhebbers wel fijn dat het hier ook te krijgen is.

Veerle said...

Ook bij BevMo (www.bevmo.com) onder import kun je zien dat we (bijna) alle belgische bieren hier ook kunnen krijgen. En naast Apple Headquarters in BJ Brewhouse kan je zelfs sommige "on tap" krijgen.

kastelke said...

Misschien dat dat Belgische bier nu goedkoper gaat worden in de VS, nu het systematisch op grotere schaal ingevoerd gaat worden?
Het zal in ieder geval niets zijn dat ik of m'n huisgenoten ooit ga missen, wij houden liever van een glaasje wijn.

Timmo said...

Hmmmm bier.... dat heb ik al een tijdje niet meer gedronken. Ik zal dus nog 2 jaar moeten wachten, voordat ik weer een Hoegaarde op kan drinken!

Anonymous said...

Ja, Hoegaarden is hier gewoon ook bij de supermarkt te krijgen (publix). Eigenlijk al een paar jaar, gelukkig....lol