About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Thursday, December 07, 2006

Eindelijk: de kerstboom!

Eindelijk! We hebben ons een beetje ingehouden om de Sint niet al te hardhandig snel snel de deur uit te werken, maar gisteren namiddag heb ik de kerstboom gezet!

Alles herinnert me er aan dat we vorig jaar in de idee waren onze (voorlopig) laatste Kerst in België te vieren: op zolder vind ik een doos waarop staat ‘Kerst: opslag’, gevuld met kerstversiering waarvan ik (nog) geen afstand wou doen, maar die we ook niet mee wilden nemen.
Ook onze kerstboom zelf (een nepper vanwege mijn allergie voor dennen) is door manlief in januari bijeen geplooid om zo weinig mogelijk plaats in te nemen in een zeecontainer… En dat heb ik geweten toen ik hem minutieus terug uit elkaar moest plooien.

Photobucket - Video and Image Hosting
- Work in progress -

Terwijl ik bezig was om alles uit te pakken, kon Dusza het niet laten om uitgebreid aan alle dozen te gaan snuffelen. Al die vreemde geurtjes. Geurtjes uit mijn appartement in Antwerpen, waar de boom een eerste keer Kerst vierde, ondertussen al meer dan 15 jaar gelden. Geuren uit ons huis in De Pinte (Oost-Vlaanderen), waar hij ook kerst heeft mogen vieren, geuren uit de opslagplaats in Hasselt, waar de boom ook wat tijd door bracht, in afwachting van onze verhuis naar Korspel (Limburg), waar hij ook ettelijke jaren gestaan heeft, én geuren uit dit nieuwe huis. En we hopen natuurlijk (weeral) om er volgende kerst een nieuwe geur aan toe te voegen.
Maar ze moest dus regelmatig niezen! Grappig is dat wel, zo’n niezende hond.

Photobucket - Video and Image Hosting
- Amai, baasje, van al dat snuffelen word ik toch een beetje moe


Hier is het eindresultaat:
Photobucket - Video and Image Hosting
- Kerstboom 2006 -

En let vooral op de hoogst originele –al zeg ik het zelf- “ster” op de top van de boom…
Photobucket - Video and Image Hosting
- De top –

’t Is dat mijn kerstster de foute kleur had, én licht beschadigd was. En dan moet ne mens creatieve oplossingen zoeken, niet? Dus hebben we even “mutsken trek” gedaan bij Noël, de kerstman, en zo hebben we onze boom afgewerkt. Genieten nu maar!

10 comments:

Sallly said...

He mijn eerste reatie is verdwenen?

Ik schreef dus dat ik deze piek heel creatief gevonden vind.
wij tuigen de boom dit weekend op. Ook ik zal creatief moeten zijn want ik ben bang dat de puppy alles overhoop zal halen. Vooralsnog sloopt hij alles.

Kasaka said...

Leuke piek, hoor!! Ha ha, nu weet je hoe ik heb staan vechten met mijn kluwen van 3 (!) snoeren met tweehonderd lichtjes aan elkaar. Ik word bij het opruimen lui en sta er dan niet bij stil hoeveel werk ik een jaar later zal hebben.
De boom ziet er erg leuk uit en een schattige foto van Dusza!

blips said...

Nou dat is een hele leuke boom. Toen ik de eerste foto zag dacht ik nog nou dat gaat niks worden maar even nar benden scrollen bleek het een hele leuke boom te worden. Dusza ziet er schattig uit alsof ie dat weet ook. :)

Annemiek said...

Het is leuk geworden, en een leuke orginele piek.
Voor de lichtjes had ik ergens een truc gelezen; als ze weer opgeruimd worden om ze om een lege keukenrol te draaien. Had ik vorig jaar gedaan met maar 1 snoer, maar dat werkte dit jaar wel heel goed.
Leuke sneeuwmannetjes onder die boom :)

Petra said...

Mooie kerstboom en mooie kersthond ;-)
Die lampjes vindt ik ook het aller ergste om er in te doen. Heb wel goed nieuws voor je, hier verkopen ze nepbomen met de lichtjes er al in. Geen 20 meter snoer meer te verdelen. Slimme jongens hoor die Amerikanen. Als het makkelijk kan waarom moeilijk doen ;-)

Becs said...

Mooie boom hoor. Wat is en blijft deze tijd van het jaar toch gezellig heh! ;-)

Manon said...

Zoals al gezegd is hebben ze hier mooie kunstbomen inclusief lichtjes. Erg handig en scheelt zeker tijd. Die 'piek' is echt lachen, ahd ik nooit opgekomen.
En Dusza!! Wat een schatje zo. Groetjes

Hilde said...

Leuke kerstmuts! Grappig! Bij mij was het dit jaar ook zuchten met de verlichting buiten. De kerstboom ging heel wat gemakkelijker, omdat ik inderdaad zo'n kerstboompje had aangeschaft met de lichtjes erin!! Goh, wat een luxe! Ik hou ook niet van het ontknopen van al die lichtjes... Daar ben ik niet geduldig genoeg voor!

Groetjes,

annelica said...

Als ik dit lees, krijg ik ook zin vandaag de kerstboom al te gaan halen! En wat een fantastische foto van je hondje!

Casper said...

Wat een prachthond!