About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Wednesday, December 13, 2006

De goden

Even gelden zei een collega-blogger me nog dat er regelmatig dingen waren die ze niet op haar blog durfde te zetten, omdat ouders en familie mee lezen. Zo krijgt de buitenwereld dus de idee dat alles ‘up’ is, altijd, terwijl dat niet de realiteit is.
Tuurlijk ben je wel eens down, dat zijn we toch wel allemaal wel eens?! Dat gaat helemaal niet anders zijn omdat je nou toevallig in het buitenland gaan wonen bent! Maar ik begrijp wel dat het voor familie en ouders anders is wanneer je ‘veilig’ bij hen in de buurt bent en zij even binnen kunnen springen om eens te kijken hoe het met je gaat, dan wanneer je duizenden kilometers bij ze vandaan bent, en zij dus niet fysiek die schouder kunnen bieden (of die schop onder je kont, hahaha).

.
Photobucket - Video and Image HostingJe schrijft het natuurlijk niet graag elke keer op je blog als je je niet goed voelt, als je je ongelukkig voelt. Dat willen mensen niet lezen. Maar toch zit je moet die gevoelens. En schrijven zou therapeutisch zijn, maar toch kan je soms toch maar niet doen, want ‘anderen’ gaan er zich op één of andere manier aan storen?

Hier zijn de vooruitzichten ook niet zo denderend: vorig jaar (én in de loop van dit jaar) was gepland dat Kerstmis er eentje werd in ons nieuwe huis in New Jersey. Ondertussen is heel erg duidelijk dat het gewoon kerstmis zal worden in ons Kempisch dorp waarin we totaal niet geïntegreerd zijn. Witte kerst? Man, dit is België, vergeet dat maar!
Daarom hadden we, bij wijze van troost, een skivakantie geboekt in de Zwitserse bergen. Weg van huis en het pijnlijke verlangen. Weg van de regen en in de sneeuw. Maar een mens vraagt zich af wat hij gedaan heeft om de goden zo ongunstig gestemd te maken; er ligt geen spat sneeuw (iets van een 10 cm op 3000 meter hoogte), en de vooruitzichten zijn niks positiever. We zullen dus naar Zwitserland rijden om ook daar in de regen en zonder sneeuw te gaan zitten. Denkend, dromend en pijnlijk verlangend naar waar we eigenlijk hadden horen te zitten

19 comments:

Petra said...

Elke ik ga hier mijn vingers blauw zitten duimen dat er een mooi pak sneeuw gaat vallen in Zwitserland!!
Gaat vast helpen meid, echt waar ;-)

Manon said...

Wat is het toch een rare decembermaand! Hopelijk voor jullie zal de sneeuw toch snel komen.

Ik herken het ook wel, dat je alleen de positieve dingen op je weblog schrijft. Bij mij zijn het mijn ouders die het toch als een van de eerst lezen, dus daar hou je toch rekening mee. Misschien dat ik nog eens een andere anoniemere log begin.
Volgend jaar kom ik je begroeten in NJ! Groetjes

Casper said...

Ook wel weer grappig, winters Zwitserland zonder sneeuw. En troost je: in New Jersey regent het momenteel ook... Maar een lekker potje mopperen op zijn tijd moet kunnen, hoor!

Sabine said...

Ik woon heeeel dicht bij mijn ouders (té dicht) en kan daar ook niet over op de blog schrijven... Want hoewel ik redelijk anoniem begonnen ben, zagen ze ook wel dat ik weer beginnen bloggen was en kan je dan zeggen dat ze niet mogen lezen??
Dus hoewel ik vrij veel op de blog zet (ook als ik me niet goed voel) zijn er toch ook weer dingen die er niet op staan.

Ik duim ook heel hard dat het toch nog sneeuwt en denk aan jullie deze Kerst. Omdat ik zeer goed weet hoe het voelt op een plaats te zitten war je eigenlijk niet wilt zijn...

Kasaka said...

Hier is het op het moment ook maar pet, iedereen ziek, blech!
Net als Petra ga ik ook de hele dag duimen voor sneeuw in Zwitserland voor jullie (ik heb toch niets beters te doen, hi hi). Maar ik denk, dat, hoe dan ook, de verandering van omgeving goed zal doen, ook zonder sneeuw.

Annemiek said...

Hopelijk slaat het nog snel om en valt er sneeuw. Die tegenslagen allemaal.
Hier is het momenteel ook warm en is er voorlopig nog niks te skien.

Sally said...

Tja wat moet je hierop schrijven. Ik duim ook voor sneeuw en ik ben het eens met Petra, in elk geval zal verandering van omgeving therapeutisch werken..
wbt de rest van je verhaal, ja het klopt dat je negatieve dingen niet op je site zet. Maar toch schrijf ik veel dingen op. Dat dat niet altijd goed overkomt bij familie is helaas een gegeven. Zo schreef ik laatst iets over onze mogelijke verhuis naar Dubai waar niet echt positief op gereageerd werd (via prive email dan) Het zei zo.
Toen ik dichterbij woonde had ik ook wel eens dat dingen die al via telefoon niet goed overkwamen...of dat men boos was dat ik juist wat verzwegen had.

ilse said...

Geen paniek Elke. Ik weet niet waar je precies naar toe gaat, maar er is de afgelopen week, heel wat sneeuw gevallen hoor. Rondom ons ziet alles wit, terwijl het hier toch maar uitlopers zijn van de Alpen. Het is bar koud, wel zonnig, en er wordt zeker nog sneeuw voorspeld hoor.
Ik duim mee want wij zijn dezelfde week op vakantie, hier een tweetal uurtjes vandaan.
Tja, negatieve zaken op de blog. Ik doe het ook niet echt, vooral omwille van de familie. Toch ook omwille van de critici die je altijd hebt voor je vertrekt : dat zou ik mijn kids niet aandoen hoor, dat blijft niet duren etc.
Maar ik begin er toch steeds minder op te letten hoor en het werkt inderdaad therapeutisch.

annelica said...

Ik duim ook voor jou en die sneeuw, trouwens ook wij gaan skiën in Zwitserland in de kerstvakantie, dus laat die sneeuw maar vallen!

Mirjam said...

Elke, ik heb een "goed weer" weblog waar iedereen in mee kan lezen en een afgesloten vriendenwebsite waar toch wat persoonlijker dingen op staan. Ouders en familie lezen daar wat er gebeurd in ons leven. Ze waren heel enthousiast toen we gingen verhuizen, maar ja het is lastig uit te leggen dat ondanks dat we hier heel gelukkig zijn we ook mindagen heb. En dat lazen ze of hoorden ze ook niet toen we nog wel in Nederland woonden.

(oh ja, foto's van ons huis staan in het fotoalbum (fotos.windycity.nl)

Becs said...

Ik zal duimen, bidden en alles wat maar nodig is voor een dik pak sneeuw!! Ach, zoals andere al aangaven, de verandering van omgeving zal jullie zowieso wel goed doen.

En wat de negatieve dingen betreft, ik denk dat men dat gewoon wel zou moeten doen. Als je elkaar dagelijks ziet, dan kan men toch ook zien dat je niet lekker in je vel zit. Je hoeft niet in detail te treden, maar als je een keer een baaldag hebt, mag dat ook best eens gepubliceerd worden.;-)

Wanneer is het overigens de bedoeling dat jullie vertrekken richting de sneeuw?

Kevin said...

Ik zal ook mee duimen voor sneeuw! Bij ons heeft het vandaag ook geregend, en bijna alle sneeuw is weggespoeld in de valleien.. hopelijk komt de sneeuw terug voor Kerstmis!

Gelukkig kan het weer snel omslaan in de Alpen - Ik heb al meerdere malen vast gezeten op de St Gothard pas met anderhalve sneeuw in minder dan 24u, dat zal wel genoeg zijn om te kunnen skien zeker?

Anders zijn jullie altijd welkom hier in Montana - regen in de valleien is nog altijd sneeuw (in overvloed) in de bergen!

@nn said...

Een keer weg zijn van huis zal evenveel deugd doen hoor. Je kunt gaan 'hiken' en misschien moet je dan toch nog eens die podcast gaan proberen, met z'n drietjes samen, wie weet?


En nee, ik laat het niet om eens goed te balen op de blog, familie meelezers of niet, maar dat wist je al. Ondertussen zijn ze dat al goed gewoon en zijn ze wel content dat ze de ongecensureerde versie krijgen. Ze leren er wel mee omgaan.

Hilde said...

Heel veel sneeuw toegewenst! Hier is die bijna weg. Het is hier plots vrij warm geworden... Ongelooflijk wat een verschil. Maar ik duim voor sneeuw in Zwitserland!

Ik heb het er ook moeilijk mee om negatieve en te persoonlijke dingen op de blog te zetten. Af en toe doe ik het toch en het helpt... maar als ik weet dat IEDEREEN dat kan lezen, voel ik me er soms toch ongemakkelijk bij... Anderzijds hoor ik ook van veel vrienden dat we hier toch nogal een leven hebben. Dus door altijd positief te zijn, krijgen zij een verkeerd beeld over jou...

Groetjes,

Dora said...

Weet niet of het helpt maar hier in New Jersey hebben we ook nog geen spat sneeuw ;)
Hopelijk valt er een lekker dik pak in Zwitserland!
Prettig Kerstdagen alvast.

dora said...

Oja, en ik zie je binnenkort vast in NJ!

houstonwehaveaproblem said...

Ja Elke, ik kan je helemaal snappen in je verhaal over de dingen die je beter soms niet schrijft. Ik hang ook vaak op het randje van wat ik schrijf en wat ik ècht wil zeggen. In mijn geval natuurlijk ook nog vanwege rechtszaken e.d. waar ik niks over wil zeggen. Ik heb ook altijd een zwak gehad voor de VS en wilde er altijd wonen. Toch had ik het pad dat ik nu heb bewandeld (of eh...bevochten) nooit zo uitgestippeld. Ik hoop dus dat het voor jullie straks toch onverwacht ineens allemaal zal lukken. Veel plezier in Zwitserland. Als ik eenmaal naar Nederland kom, gaat het vast sneeuwen in Europa ;-).

kastelke said...

Dank u, dank u, dank u allemaal! Er ligt sneeuw! Veertig cm op de berg, vijfentwintig in het dal!!!

En ik ben blij te zien dat, als wij de kans krijgen om in NJ terecht te komen, ik een serieuse tour mag gaan plannen om overal eens op de koffie te gaan.
(oh ja, tussen haakjes, ik drink thee)

Dank u wel ook weer voor al die bemoedigende woorden, we kunnen er weer tegen aan! (tenminste toch weer voor een tijdje) ;-)

En wat is dat toch, dat de meesten van ons proberen om de scherpe kantjes van ons leven verborgen te houden voor -vooral- familieleden?... Daar zou iemand nog wel eens een studie (eindwerk?) aan mogen wijden: de (on)openheid van de weblogs....

ilse said...

Elke, verwacht nog meer sneeuw hoor. Vandaag overal in het dal, heel mistig, koud, deze namiddag kleine spatjes regen. Een heel verschil met de zonnige dagen die we gehad hebben. Dus vannacht zal het zeker weer gaan sneeuwen hoor.