About Me

My photo
Belgium
Begin 2005 vroegen wij ons af: Doen we het of doen we het niet? Dat werd dus ook de eerste titel van dit blog. En we besloten dat we het wilden doen: verhuizen naar Amerika. Via het bedrijf waar mijn man voor werkt. Maar veel gepalaver en enkele reorganisaties verder, zitten we nog steeds in Belgie. We geven de moed niet op, doen ondertussen ook mee aan de Green Card Lotery, en wachten... Vandaar ook dat ik eind februari 2008, meer dan 3 jaar later, dit blog een nieuwe titel gaf: Quiévrain: wachten. De uitleg waarom staat in mijn posting van 28 februari 2008... Wanneer kunnen we gelost worden?

Tuesday, October 24, 2006

Wat een drukte!

Het is hier al even stil, maar dat komt omdat ik het zo druk heb met mijn werk. Op 14 oktober ben ik naar een congres geweest, waar de Vlaamse Minister van Onderwijs nogal stoute uitspraken heeft gedaan die een moeizaam opgebouwd beleid van een aantal scholen met onmiddellijke ingang zou (wou) stoppen, en dat konden we niet laten gebeuren. Dus zijn we met onze werkgroep in actie geschoten: eerst een commentaar geschreven op zijn tekst, dan overal bewijzen gaan verzamelen (o.a. in de publicaties van zijn eigen ministerie) die onze beweringen konden ondersteunen (én zelfs wettelijk eisten!), daar weer veel reactie op gekregen vanuit 'het veld', waardoor we ons genoodzaakt voelden om nog een stap verder te gaan en een oproep te doen alle volksvertegenwoordigers te vragen de minister ter verantwoording te roepen. Het gevolg overtrof onze stoutste verwachtingen: er werd massaal gereageerd! Tegen woensdag 18 oktober was er een Plenaire Vergadering in het Vlaams Parlement waar de minister door alle fracties ondervraagd werd! Een primeur!
Maar ja, dan moet je nog verder 'handleidingen' uitwerken, én voor politici (die ons nog steeds melden dat ze gemaild en gebeld worden door verontruste mensen), voor de scholen. Ondertussen klopten ook nog heel wat ouders bij ons aan voor raad en daad ...
Enerzijds was het zeer vermoeiend (want zelden zaten we voor middernacht in ons bed), maar anderzijds bezorgde die massale steun ons ook wel heel wat kracht.
We zijn nu nog even bezig met de uitlopers van dit alles, maar stilaan begint het leven weer in z'n normale gang van zaken te vallen.

Deze week zijn het in de school Deelproefwerken van Wiskunde (gisteren), Aardrijkskunde (donderdag) en Biologie (vrijdag). En dan begint de vakantie!!! Die zetten we zondag al onmiddellijk in met een verjaardagsfeestje bij onze lieve Tante Magda.
En dan is het één week genieten en terug op adem komen. Volgende vrijdag heeft ook de papa verlof genomen. Er komt dan eerst nog een studente af die we met haar masterthesis geholpen hebben (ze komt ons officieel een exemplaar overhandigen), en ik hoop nadien nog een leuke wandeling te kunnen gaan maken, met het hele gezin en de hond.

P.S.: bedankt voor de vele reactie op mijn vorige berichtje. Voor al diegenen die reageerden: ik heb er zelf nog wat bij geschreven, in de commentaren van vorig bericht.

4 comments:

Annemiek said...

Een drukte, maar wat geweldig dat je je hier zo voor inzet!!!

Andrea said...

En, worden de plannen ingetrokken? Goeie actie hoor!

Sally said...

Ach geen (log)nieuws is goed niews toch? En zo te lezen heb jij je de afgelopen tijd absoluut niet verveeld. Knap staaltje werk hoor.

Hilde said...

He, goede actie, zeg!

Geniet van je herfstvakantie!

Groetjes,